Politerno > Україна і світ > Корнейчук: Анатолій Гриценко – “проект Банкової”

Корнейчук: Анатолій Гриценко – “проект Банкової”

  • 11 Січня, 2019
  • 1410 Переглядів
  • 0

Здавалося б, очевидне протистояння діючого Гарант Петра Порошенка з лідером партії «Громадянська позиція» Анатолієм Гриценко, який активно критикує президента за корупцію, гальмування реформ і багато іншого. Але деякі експерти впевнені, що все це – і критика, і тимчасова слідча комісія в Верховній Раді, і вдаване протистояння – фейкові. А насправді Гриценко – «проект Банкової».

Президент Центру інноваційного консалтингу “КДА”, політолог Дмитро Корнійчук підкреслює, що Гриценко намагається монополізувати бренд «Об’єднана опозиція» і насадити його у свідомість людей.

«Мовляв, всі повинні об’єднуватися навколо нього. Раніше те ж саме намагався зробити Саакашвілі. Таке відчуття, що у політтехнологів Банкової є одне лекало, під яке вони підганяють всі свої «ручні» опозиційні проекти», – зазначає Корнійчук.

Він нагадує, що вибори в об’єднаних територіальних громадах партія Гриценка з тріском програла. Так що рейтинги – це одне, а реальна політсутичка – зовсім інше. І в цьому «іншому» Корнійчук бачить Гриценко маріонеткою Порошенко і Ко.

“Технологія «об’єднаної опозиції» придумана Банковою для того, щоб повторити ситуацію 1999 року, – пояснює експерт. – Тоді, нагадаю, у Кучми був рейтинг на рівні нинішнього у Порошенка. І за всіма соцопитуваннями перемагав Мороз. Але з допомогою Марчука (один в один типаж Гриценко) був створений проект об’єднаної опозиції до Кучми «Канівська четвірка» (Мороз, Марчук, Олійник, Ткаченко). Вони до самих виборів намагалися вирішити, хто ж стане єдиним лідером, на користь якого повинні зняти кандидатури інші. У підсумку Марчук пішов на вибори окремо, відтягнувши голоси у Мороза. І дозволивши пройти у другий тур Кучмі. Де той, прогнозовано, виграв у комуніста Симоненко, як менше зло для країни. Щось подібне, як один із сценаріїв, намагається реалізувати Банкова, щоб «протягнути» у другий тур Порошенко. Або ще один сценарій – так вивести у другий тур лояльного Гриценко”.

На думку Корнійчука, в «проекті Гриценко» рука Банкової «стирчить з усіх місць».

Як повідомлялось, лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко назвав імена соратників, яких призначено на різні посади центрального виборчого штабу його кампанії.

Також стало відомо, що Анатолія Гриценка разом з нардепом Віктором Чумаком мав також підтриматиполітик Роман Безсмертний, однак в останній момент він вирішив взяти паузу.

У свою чергу, лідер партії “Самопоміч” Андрій Садовий заявив, що не планує перед президентськими виборами об’єднуватися з іншими демократичними силами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE