Politerno > Україна і світ > ЦПК: Справу Труханова рятують від Антикорупційного суду

ЦПК: Справу Труханова рятують від Антикорупційного суду

  • 15 Січня, 2019
  • 1257 Переглядів
  • 0

Малиновський райсуд Одеси у січні-лютому виділив аж 18 повноцінних робочих днів на справу мера Геннадія Труханова, що може врятувати її від Антикорупційного суду.

Про це йдеться у матеріалі “Центру протидії корупції” для “Української правди”.

Суд уже визначився з графіком засідань до кінця лютого наперед.

Крім того, на засіданні 14 січня встигли дослідити 9 із 67 томів та розпочати ще 10. Це приблизно 1700 сторінок письмових доказів у справі.

Водночас, ті ж судді, що й у справі Труханова, роками розглядають у значно повільнішому темпі щонайменше 9 справ щодо тяжких та особливо тяжких злочинів.

Зокрема, майже 5 років слухається справа про збройне пограбування та умисне вбивство, більше 5 років – про шахрайство в особливо великому розмірі з відмиванням коштів, 7 років тягнеться розгляд ломбардної афери, по 3 роки слухають кілька справ про груповий розбій, збут особливо небезпечних наркотиків та розбійний напад.

Читайте також: Фігуранти справи Труханова не визнали провину

За участі або під головуванням суддів зі справи Труханова роками розглядають й інші справи: більше 2 років – про умисне вбивство, 4,5 роки – про замах на вимагання та погрозу вбивством, 3,5 – про розбій зі смертю.

“На фоні цих багаторічних розглядів справ у таких серйозних злочинах… постає питання, чому суд так вибірково добросовісно віднісся саме до справи Одеського мера? Відповідь дуже проста: ці 18 робочих днів суду можуть стати не лише рекордною за інтенсивністю розгляду справою в історії одеського Малиновського суду, а й першим виправдальним вироком у справах НАБУ”, – вважає юрист “Центру протидії корупції” Олена Щербан.

Вона припускає, що поспіх пов’язаний із бажанням отримати вирок та розглянути його в апеляції до того, як в Україні запрацює Антикорупційний суд, утворення якого триває.

Читайте також: Труханов відштовхнув журналіста, який хотів поставити йому запитання (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE