Politerno > Україна і світ > Труханова таки почали судити в Одесі, а не в Києві

Труханова таки почали судити в Одесі, а не в Києві

  • 9 Листопада, 2018
  • 1203 Переглядів
  • 0

Малиновський райсуд Одеси прийняв до розгляду справу міського голови Одеси Геннадія Труханова про заволодіння коштами місцевого бюджету.

Про це повідомила прес-служба суду.

Разом із мером у як обвинувачені у провадженні проходять ще 7 осіб. Зокрема, його заступник Павло Вугельман, голова постійної комісії міськради з комунальної власності Василь Шкрябай, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор, його заступник Володимир Радіонов та троє директорів фірм-фігурантів.

“Порадившись у нарадчій кімнаті, колегія суддів призначила справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні”, – додали в суді.

Перше засідання по суті призначене на 15:20 14 листопада.

Як повідомив “Українській правді” адвокат Труханова Олександр Лисак, клопотання, які подавав захист, суд не задовольнив.

Зокрема, адвокати просили скасувати арешт коштів, які нібито були привласнені, змінити запобіжний захід для деяких фігурантів з застави на особисте зобов’язання, повернути заставу.

Крім того, за словами Лисака, “прокурор відмовився від цивільного позову”.

Йдеться про позов до обвинувачених на 185 мільйонів.

Водночас, прокурор Валентин Мусіяка наголосив у коментарі УП заявив, що ця інформація не відповідає дійсності.

За словами прокурора, САП не відмовлялась від позову, а “клопотала про залишення без розгляду”.

Мусіяка не став пояснювати, чому обвинувачення вирішило так вчинити, заявивши, що це право прокурора.

Раніше Верховний суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання щодо перенесення розгляду справи мера Одеси Геннадія Труханова з суду в Одесі до суду в Києві.

Також ми повідомляли, що Нацагентство з розшуку та менеджменту активів за рішенням суду повернуло 92,3 мільйона гривень компанії, яка фігурує у справі про розкрадання коштів Одеської мерії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE