Politerno > Україна і світ > Верховний суд відмовився переносити розгляд справи Труханова до Києва

Верховний суд відмовився переносити розгляд справи Труханова до Києва

  • 22 Жовтня, 2018
  • 1494 Переглядів
  • 0

Верховний суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання щодо перенесення розгляду справи мера Одеси Геннадія Труханова з суду в Одесі до суду в Києві.

Про це повідомив УП адвокат Труханова Олександр Лисак.

За його словами, суддя зачитав резолютивну частину ухвали, в якій не повідомляється про причини такого рішення.

Повний текст очікується у середу, 24 жовтня.

5 жовтня до суду Одеси скерували справу проти одеського мера Геннадія Труханова, ще кількох посадовців Одеської міськради та підприємців.

10 жовтня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до Верховного суду клопотання про визначення іншої підсудності.

16 жовтня прес-служба Малиновського районного суду Одеси повідомила, що до них надійшов обвинувальний акт у відношенні Одеського міського голови та інших посадових осіб.

Підготовче судове засідання відбудеться о 14 годині 26 жовтня.

Читайте також: Дружина Порошенка разом з Трухановим вишивала рушник (Фото)

Як повідомлялось, 15 лютого Солом’янський районний суд Києва звільнив міського голову Одеси Геннадія Труханова з-під варти у залі засідань. Його відпустили на поруки депутата фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитра Голубова.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала заарештувати Труханова з можливістю вийти під заставу в 50 мільйонів гривень. Судовий розгляд супроводжувався сутичками прихильників, супротивників Труханова та поліції під стінами суду.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника Вугельмана, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

За день до цього детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

Також ми повідомляли, 23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівлі приміщень заводу “Краян” за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

27 лютого було ухвалено рішення про невідсторонення самого мера Одеси Геннадія Труханова.

Також Солом’янський райсуд Києва відмовив САП у відстороненні від посади заступника одеського міського голови Павла Вугельмана, підозрюваного у привласненні майна.

Як повідомлялось, апеляційний суд Києва залишив в силі запобіжний захід для Геннадія Труханова. Мер Одеси залишається на волі завдяки поручительству народного депутата від БПП Дмитра Голубова.

У червні Апеляційний суд Києва відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у роз’ясненні судового рішення про зняття арешту з 92 мільйонів гривень ТОВ «Девелопмент Еліт».

У липні Нацагентство з розшуку та менеджменту активів за рішенням суду повернуло 92,3 мільйона гривень компанії, яка фігурує у справі про розкрадання коштів Одеської мерії.

Читайте також: Оприлюднено доказ російського громадянства Труханова (Документ)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE