Politerno > Україна і світ > Суд залишив Труханова на посаді

Суд залишив Труханова на посаді

  • 27 Лютого, 2018
  • 1577 Переглядів
  • 0

Солом’янський райсуд Києва не відсторонив одеського міського голову Геннадія Труханова від посади.

Відповідне рішення ухвалила у вівторок колегія суддів на чолі з головуючим суддею Дмитром Кратко.

“Клопотання… залишити без задоволення”, – йдеться в ухвалі.

Як відомо, 27 лютого суд розглядав клопотання прокуратури про відсторонення одеського мера від посади на час розслідування.

Прокурор САП Віталій Кравець після закінчення засідання повідомив журналістам, що прокуратура оскаржить рішення суду.

Розгляд цього клопотання суд розпочав ще 22 лютого, але тоді засідання було перенесено на 27 лютого через проблеми з комп’ютером і мікрофонами.

Як повідомлялось, апеляційний суд Києва залишив в силі запобіжний захід для Геннадія Труханова. Мер Одеси залишається на волі завдяки поручительству народного депутата від БПП Дмитра Голубова.

Як повідомлялось, 15 лютого Солом’янський районний суд Києва звільнив міського голову Одеси Геннадія Труханова з-під варти у залі засідань. Його відпустили на поруки депутата фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитра Голубова.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала заарештувати Труханова з можливістю вийти під заставу в 50 мільйонів гривень. Судовий розгляд супроводжувався сутичками прихильників, супротивників Труханова та поліції під стінами суду.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника Вугельмана, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

За день до цього детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

Також ми повідомляли, 23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівлі приміщень заводу “Краян” за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

22 лютого, у Києві біля будівлі Солом’янського райсуду трапилося зіткнення. У цьому суді розглядалося клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення від посади мера Одеси Геннадія Труханова.

В цей же день, у НАБУ показали схему розкрадань у справі Труханова.

Читайте також: Хто і навіщо воює проти мера Одеси Труханова, і чому його вже більше місяця немає в країні

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE