Politerno > Україна і світ > Апеляційний суд відмовився роз’яснювати САП зняття арешту з половини грошей фірми Труханова

Апеляційний суд відмовився роз’яснювати САП зняття арешту з половини грошей фірми Труханова

  • 13 Червня, 2018
  • 1510 Переглядів
  • 0

Апеляційний суд Києва відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у роз’ясненні судового рішення про зняття арешту з 92 мільйонів гривень ТОВ «Девелопмент Еліт».

Таке рішення ухвалила колегія суддів за результатами розгляду відповідних заяв прокурора САП і представника АРМА.

За словами суду, фактично Апеляційний суд своїм рішенням від 5 квітня скасував постанову про накладення арешту в сумі 185 млн грн, наклавши арешт на визначену експертизою ринкову вартість нежитлових приміщень – грошові кошти в сумі 92,66 млн грн – різницю між фактично перерахованими з бюджету міста Одеса на рахунок ТОВ «Девелопмент Еліт» коштами.

Оскільки рішенням Апеляційного суду Києва була скасована постанова слідчого судді Солом’янського райсуду Києва від 13 березня, остання припинила свою дію як у часі, так і в просторі. Арешт, накладений цією постановою, вважається припиненим.

З урахуванням вищевикладеного, колегія суддів вважає, що ухвалене рішення про зняття арешту з 92 млн грн відповідає вимогам кримінального процесуального закону, є обґрунтованим, мотивованим і не потребує додаткового роз’яснення, оскільки не викликає труднощів при його виконанні.

Як повідомлялось, 15 лютого Солом’янський районний суд Києва звільнив міського голову Одеси Геннадія Труханова з-під варти у залі засідань. Його відпустили на поруки депутата фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитра Голубова.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала заарештувати Труханова з можливістю вийти під заставу в 50 мільйонів гривень. Судовий розгляд супроводжувався сутичками прихильників, супротивників Труханова та поліції під стінами суду.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника Вугельмана, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

За день до цього детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

Також ми повідомляли, 23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівлі приміщень заводу “Краян” за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

27 лютого було ухвалено рішення про невідсторонення самого мера Одеси Геннадія Труханова.

Також Солом’янський райсуд Києва відмовив САП у відстороненні від посади заступника одеського міського голови Павла Вугельмана, підозрюваного у привласненні майна.

Як повідомлялось, апеляційний суд Києва залишив в силі запобіжний захід для Геннадія Труханова. Мер Одеси залишається на волі завдяки поручительству народного депутата від БПП Дмитра Голубова.

Читайте також: Труханову повернули паспорти і дозволили виїжджати за кордон

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE