Politerno > Україна і світ > Компанії, яка фігурує у “справі Труханова”, повернули 92 мільйони з процентами

Компанії, яка фігурує у “справі Труханова”, повернули 92 мільйони з процентами

  • 23 Липня, 2018
  • 1377 Переглядів
  • 0

Нацагентство з розшуку та менеджменту активів за рішенням суду повернуло 92,3 мільйона гривень компанії, яка фігурує у справі про розкрадання коштів Одеської мерії.

Про повернення коштів Агентство повідомило на власному сайті, не уточнюючи, про яку справу йдеться.

“У березні 2018 року… Національному агентству були передані в управління грошові кошти в сумі 185 млн грн. Водночас, Апеляційним судом міста Києва було скасовано арешт на частину зазначених грошових коштів”, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з тим, що суд зняв арешт, власнику повернули “кошти у сумі близько 100 млн грн і нараховані за ними відсотки”.

Відомство не уточнює, в якій справі були заарештовані кошти та кому вони належать.

Водночас, джерела “Української правди” в АРМА підтвердили, що йдеться про кошти, які арештовували у справі мера Одеси Геннадія Труханова – 92,3 мільйона гривень.

Власник – це ТОВ “Девелопмент Еліт”, яке, за версією слідства, продало мерії будівлю в два рази дорожче. Директор підприємства, як і Труханов та ще 6 фігурантів справи, наразі підозрювані у привласненні бюджетних коштів.

Агентство додає, що, відповідно до законодавства, зберегло вартість активів “шляхом розміщення на депозитному рахунку в АТ “Ощадбанк” під відсотки, що дорівнюють обліковій ставці Національного банку України”.

Раніше суд кілька разів арештовував ці 185 мільйонів, а в лютому цього року відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у роз’ясненні судового рішення про зняття арешту з 92 мільйонів гривень ТОВ «Девелопмент Еліт».

Як повідомлялось, 15 лютого Солом’янський районний суд Києва звільнив міського голову Одеси Геннадія Труханова з-під варти у залі засідань. Його відпустили на поруки депутата фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитра Голубова.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала заарештувати Труханова з можливістю вийти під заставу в 50 мільйонів гривень. Судовий розгляд супроводжувався сутичками прихильників, супротивників Труханова та поліції під стінами суду.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника Вугельмана, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

За день до цього детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

Також ми повідомляли, 23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівлі приміщень заводу “Краян” за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

27 лютого було ухвалено рішення про невідсторонення самого мера Одеси Геннадія Труханова.

Також Солом’янський райсуд Києва відмовив САП у відстороненні від посади заступника одеського міського голови Павла Вугельмана, підозрюваного у привласненні майна.

Як повідомлялось, апеляційний суд Києва залишив в силі запобіжний захід для Геннадія Труханова. Мер Одеси залишається на волі завдяки поручительству народного депутата від БПП Дмитра Голубова.

Читайте також: Труханову повернули паспорти і дозволили виїжджати за кордон

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE