Politerno > Тернопільщина > На Тернопільщині у рекламі Порошенка використали фото священика без його згоди

На Тернопільщині у рекламі Порошенка використали фото священика без його згоди

  • 17 Січня, 2019
  • 1514 Переглядів
  • 0

На Тернопільщині розмістили агітаційну рекламу за президента Петра Порошенка, в якій використали фото священика Української греко-католицької церкви без його відома.

Про це повідомляють Бучацька єпархія УГКЦ та користувачі соцмереж.

Згідно із повідомленням у Facebook, у місті Монастириська Тернопільської області на стіні будинку вивісили білборд із зображенням отця єпархії Ігоря Джиджори, на якому він нібито “підтримує патріота президента” і вітає співвітчизників із наданням українській церкві томосу.

При цьому “Спілка православних журналістів”, яка підтримує Московський патріархат в Україні, заявила, що борд вивісив сам Джиджора.

На ці повідомлення відреагувала Бучацька єпархія УГКЦ, до якої входить і Монастириська. За її даними, таке фото з’явилося в соціальних мережах 12 січня, а отець Джиджора до розміщення плакату жодним чином не причетний.

Читайте також: Від рекету до томосу або хто такий Нарік поряд з президентом

“Даний священнослужитель не давав жодного дозволу на використання його фото на рекламному щиті політичного змісту і його зображення на щиті було розміщене навіть без його відома”, – наголошують в єпархії.

Там зазначили, що священик, щойно дізнався про таке, негайно звернувся до органів місцевої влади, і цього ж дня рекламний щит був демонтований.

В єпархії повідомили, що існує спеціальна інструкція про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній. У ній всім священнослужителям церкви категорично забороняється брати участь у політичній агітації.

Більше того, єпископи УГКЦ проголосили період “усильної молитви за чесні та справедливі вибори 2019 року”.

Читайте також: Томос у сузір’ї Терезів: що пророкує Філарету та Гоголю “#Команда Порошенка”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE