Politerno > Тернопільщина > На межі Тернопільської та Хмельницької областей відбулася акція з нагоди 100-річчя Соборності України

На межі Тернопільської та Хмельницької областей відбулася акція з нагоди 100-річчя Соборності України

  • 22 Січня, 2019
  • 1457 Переглядів
  • 0

На межі Тернопільської та Хмельницької областей відбулася акція єднання приурочена 100-річчю від Дня Соборності України.

Кілька сотень представників Тернопільської та Хмельницької обласних організацій ВО «Батьківщина» здійснили символічну акцію єднання українського народу через річку Збруч.

Делегація Тернопільської обласної та Підволочиської районної організацій ВО «Батьківщина» вирушили зі сторони Підволочиська, тримаючи у руках синю частину українського стягу.

Натомість, зі сторони Волочиська, Хмельницької області, представники Хмельницької обласної та Волочиської районної організації ВО «Батьківщина» вирушили з жовтою частиною стягу.

На мості через Збруч тернополяни та хмельничани зустрілися, об’єднавши синьо жовті частини та утворили символ України – синьо-жовтий стяг.

Учасники заходу привітали один одного гаслами – «СлаваУкраїні», «Героям Слава» та «Україна понад усе».

Згодом учасники заходу перемістилися до імпровізованої сцени, де краян привітали два священики з Тернопільської та Хмельницької областей.

Далі до присутніх звернувся голова  Підволочиської РО ВО «Батьківщина» – Микола Скуйбіда.

«Сьогодні у цей день виповнюється 100 років з часу проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР, – відзначив Микола Скуйбіда. – Усі ми знаємо якою ціною нам дісталася вільна незалежна Україна, наша воля, українська мова та українська церква. Сьогодні у цей день на мості через річку Збруч ми символічно об’єдналися з нашими побратимами з Хмельницької області і вкотре доводимо, що Україна непереможна, єдина і незалежна держава. Також у цей знаковий день – 22 січня умісті Київ відбувається урочистий з’їзд Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» з метою висунення Юлії Тимошенко на пост Президента України. То ж сьогодні хочу побажати успіху та перемоги Юлії Володимирівні, і хочу відзначити їй нашу глибоку підтримку та віру у краще майбутнє України».

Також до присутніх звернулися представники Хмельницької обласної та Волочиської районної організації ВО «Батьківщина», далі були виступи артистів.

Наприкінці заходу виступив громадський діяч, учасник першого ланцюга єдності 1990 року в Україні – Євген Філь.

«У 1990 році ми перші з Василем Деревляним підняли у Тернополі на Співочому полі червоно-чорний прапор,  це стяг національно-визвольних змагань, це прапор Бандери, і коли тоді нас питали, а що буде далі, ми впевнено говорили, що Україна стає вільною і незалежною державою, – зауважив Євген Філь. – Сьогодні у 100 річницю української Соборності ми єдині як ніколи у прагнення до змін, та у виборі кращого майбутнього для нас та наших дітей і внуків».

За словами Василя Деревляного, голови ТО ВО «Батьківщина», сьогодні символічний день для всієї України.

«Ми завжди прагнули до єдності, цінували свободу та загартовували волю. Символічно, що саме сьогодні у День Соборності, партія «Батьківщина» на Всеукраїнському з’їзді висуває свого лідера Юлію Тимошенко кандидатом у президенти України, – наголосив Василь Деревляний. – Сьогодні тисячі українців від Луганська до Закарпаття підтримали заклик Юлії Володимирівни вийти на вулиці, взятися за руки і побудувати всеукраїнський ланцюг єдності, як це було у 1990 році».

Читайте також: День Соборності: у Києві на мосту Патона “живий” ланцюг, а в центрі перекрили рух (Відео)

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE