Politerno > Україна і світ > Світовий банк: Україні потрібно щонайменше 50 років, щоб наздогнати європейські економіки

Світовий банк: Україні потрібно щонайменше 50 років, щоб наздогнати європейські економіки

  • 7 Лютого, 2019
  • 1279 Переглядів
  • 0

Світовий банк закликає Україну не відкладати реформи, оскільки за нинішніх темпів економічного зростання країна зможе вийти на європейський рівень доходів за 50-100 років.

Про це йдеться в дослідженні Світового банку про економічний розвиток України, текстом якого володіє УНІАН.

“При наявних темпах економічного зростання, які ледь перевищують 3% в рік, для виходу на поточний рівень доходів Німеччині Україні знадобиться майже сто років”, – йдеться в дослідженні.

Згідно інфографіці Світового банку, наведеною у дослідженні, для досягнення поточного рівня доходів Польщі нашій країні може знадобитися менше часу – близько 50 років. За інформацією Світового банку, ці показники розраховані, виходячи з кількості років, необхідних для подолання розриву між показниками ВВП на душу населення в Україні та в цих країнах.

“Структурні реформи здатні зміцнити фундаментальні фактори для прискореного зростання. При відсутності реформ темпи зростання, швидше за все, залишаться мізерними”, – йдеться в дослідженні.

У переліку необхідних проблем, рішення яких буде сприяти прискоренню економічного зростання, Світовий банк виділив підвищення продуктивності економіки, розширення можливостей зовнішньої торгівлі і зміцнення економічних інститутів.

Читайте також: Світовий банк: статки трьох найбагатших українців перевищують 6% ВВП країни

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE