Politerno > Україна і світ > Світовий банк: статки трьох найбагатших українців перевищують 6% ВВП країни

Світовий банк: статки трьох найбагатших українців перевищують 6% ВВП країни

  • 7 Лютого, 2019
  • 1593 Переглядів
  • 0

У 2017 році сукупна чиста вартість активів трьох найбагатших фізичних осіб перевищувала 6% ВВП України.

Про це заявив віце-президент Світового банку, який займається країнами Європи і Центральної Азії, Сиріл Мюллер під час презентації дослідження Світового банку про економічний розвиток України, пише ЄП.

“Це майже вдвічі більше, ніж в Росії, і в тричі більше, ніж у Польщі. Відношення частки доходу найбагатших людей у ВВП майже не змінювалося з 2007 року. Це обмежило доступ до економічних можливостей, здатних повністю розкрити потенціал людського капіталу”, – йдеться в дослідженні Світового банку.

“Якщо подивитися на США – це цифра 1,4% ВВП. Дуже складно проводити реформи, коли є такі потужні групи впливу”, – додав Мюллер.

За його словами, без реформ Україні знадобиться 50 років, щоб наздогнати рівень Польщі.

Раніше Світовий банк погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2019 році з 3,5% до 2,9%.

Згідно з рейтингом, який складають журнал “Новое время” та інвесткомпанія Dragon Capital, рейтинг українських мільйонерів у 2018 році очолили власник групи System Capital Management Рінат Ахметов ($12,2 млрд), власник “Інтерпайпу” Віктор Пінчук ($2,7 млрд) і власник “Смарт-Холдингу” Вадим Новинський ($2,3 млрд).

Рейтинг 100 найбагатших людей України за версією журналу “Фокус” за підсумками 2017 року знову очолив власник групи “Систем Кепітал Менеджмент” Рінат Ахметов з $3,1 млрд, друге і третє місце посідали співвласники групи “Приват” Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов (1,6 і 1,5 млрд доларів відповідно).

Також тало відомо, що з початку року статки бізнесмена Ріната Ахметова зросли на 830 млн доларів та станом на 1 лютого становили 6,04 млрд доларів. Про це свідчать дані Bloomberg Billionaires Index.

Читайте також: Україна позичить майже 18 мільярдів під гарантії Світового банку – Мінфін

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE