Politerno > Україна і світ > Росія скликає Раду безпеки ООН щодо ситуації в Україні

Росія скликає Раду безпеки ООН щодо ситуації в Україні

  • 11 Лютого, 2019
  • 1150 Переглядів
  • 0

Росія ініціювала скликання 12 лютого засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні під приводом четвертої річниці підписання Мінських угод. Однак її справжня мета – відвернути увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці агресії проти України.

Про це заявив прес-секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє Укрінформ.

“Нам відомо, що Російська Федерація звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати 12 лютого засідання Радбезу щодо ситуації в Україні. Задекларований привід – четверта річниця підписання Мінських домовленостей”, – розповів дипломат.

Ніколенко додав, що російська ініціатива є черговою “димовою завісою”, що має на меті відвернути увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення російської агресії проти України на спеціальному засіданні Генеральної Асамблеї ООН 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці початку конфлікту.

На думку українського дипломата, в конструктивну роль Росії у вирішенні ініційованого нею ж збройного конфлікту проти України в ООН не вірить ніхто, тому скликання цього засідання Ради Безпеки є особливо цинічним.

Ніколенко зазначив, що Україна використає цю подію, щоб привернути увагу до реальної ситуації на Донбасі.

Він звернув увагу на те, що вибір росіянами дати не випадковий ще й тому, що на 12 лютого в ООН також запланована презентація Плану гуманітарного реагування для України на 2019 рік. В Організації задекларували потребу в 163 млн дол. США для надання допомоги 2,3 мільйона українців, які постраждали в результаті російської агресії.

Читайте також: Опоблоківці звернулись у ДБР і ГПУ щодо замаху на Медведчука

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE