Politerno > Україна і світ > Московський суд залишив під арештом 20 українських моряків

Московський суд залишив під арештом 20 українських моряків

  • 20 Лютого, 2019
  • 1284 Переглядів
  • Comments Off

Московський міський суд розглянув апеляційні скарги захисту ще чотирьох українських військовополонених моряків. 20 лютого суд визнав законним продовження терміну арешту для Андрія Артеменка, Андрія Ейдера, Василя Сороки та Олега Мельничука. Так, моряки будуть під вартою до кінця квітня.

Про це повідомив координатор адвокатів моряків Микола Полозов.

Загалом суд відхилив вже 20 апеляцій.

“Засідання проходило в закритому режимі за клопотанням слідства ФСБ. Під час засідання суд задовольнив клопотання адвокатів про долучення резолюції ПАРЄ”, – зазначив адвокат.

Дата нового розгляду п’ятої четвірки військовополонених, чиї справи були зняті з розгляду через неналежно підготовлений переклад процесуальних документів українською мовою, ще не призначена, додав він.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Як стало відомо, усі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що вони є військовополоненими.

Як повідомлялось, український омбудсмен Людмила Денісова вимагає від Росії направити поранених полонених українських моряків до третьої країни для лікування.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE