Politerno > Україна і світ > Аваков розповів, як СБУ використовує справу Гандзюк та про роль Березенка у провадженнях щодо виборів

Аваков розповів, як СБУ використовує справу Гандзюк та про роль Березенка у провадженнях щодо виборів

  • 23 Лютого, 2019
  • 1839 Переглядів
  • Comments Off

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що працівники СБУ використали справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк для дискредитації поліції.

Про це він заявив в інтерв’ю “Дзеркалу тижня“.

“Для мене в цій справі (Гандзюк – ред.) є речі прикрі, інспіровані, за наявною в мене інформацією, працівниками СБУ. Вони використали цю ситуацію як інструмент для дискредитації певних осіб і певних сил. У тому числі й для дискредитації поліції”, – сказав Аваков.

Він також заявив, що “говорити про ту чи іншу форму причетності до цього злочину працівників поліції поки що немає жодних підстав”.

Міністр також не вірить у причетність до злочину керівника поліції Херсонщини Артура Мерікова.

“Я бачив, як поводився Меріков під час розслідування, в мене немає підстав вважати, що він якимось чином був причетний. Слідство має перевірити. Але я не вірю в це”, – сказав Аваков.

При цьому він відкреслив, що не покриватиме працівників поліції, якщо з’ясується їхня причетність до злочину.

“Якщо слідство встановить, що ті чи інші співробітники НПУ були певним чином причетні, і суд встановить їхню вину, — будуть покарані. Нікого не покриватиму, навпаки”, – запевнив він.

Читайте також: Аваков заявив, що проти нього готують провокацію

Також Арсен Аваков заявив, що заступник глави фракції БПП у парламенті Сергій Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства.

“Так, фігурує. Його називають організатором схем. Він — народний депутат, і стосовно нього слідчих дій проводити не можна. Але за фактом — так, у провадженнях фігурує. Тимошенко принесла величезну пачку документів. Там теж фігурує Березенко”, – сказав він.

За словами Авакова, співробітники офісу Березенка в Чернігові “викликали поліцію, бо до них заявилися представники преси і стали знімати, як там бабусям щось роздають”.

“З іншого березенківського офісу зателефонували самі журналісти й заявили, що їм перешкоджають у професійній діяльності, не пускають туди, де незаконно роздають гроші. І туди, і туди приїжджали поліцейські. “У вас ордер на обшук є?” — “Немає”. — “Ідіть”. Але й без обшуку є над чим працювати. Поліція заходила, опитувала громадян, фіксувала, документувала, відкривала провадження”, – розповів міністр.

Загалом, за його словами, станом на 21 лютого в поліцію надійшло 1654 звернення, які стосуються порушень виборчого процесу у різних регіонах, у Києві таких звернень найбільше. При цьому в цій статистиці не відображені матеріали, коли поліція сама відкриває провадження.

Аваков розповів, що за такими зверненнями складено вже 389 адмінпротоколів, а також відкрито 74 кримінальних провадження.

Читайте також: Тимошенко відкинула причетність до “пірамід” та розповіла про “домовленості” з Аваковим (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE