Politerno > Україна і світ > МВС запустило онлайн-моніторинг та проситиме ВР посилити відповідальність за порушення на виборах

МВС запустило онлайн-моніторинг та проситиме ВР посилити відповідальність за порушення на виборах

  • 24 Лютого, 2019
  • 1357 Переглядів
  • Comments Off

МВС запустило систему онлайн-моніторингу порушень на виборах.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі каналу “1+1” у неділю ввечері.

“У сьогоднішній вечір ми її запускаємо на сайті МВС“, – сказав міністр.

За його словами, на сьогоднішній день зареєстровано 1871 звернення про порушення, що стосуються виборчої кампанії, порушено 89 кримінальних проваджень.

В основному заяви стосуються підкупу виборців.

“Друге – заяви про незаконну зовнішню рекламу, і третє – хуліганство, коли втручаються в хід мітингів”, – повідомив Аваков.

Він також розповів, яких політичних сил стосуються скарги.

“454 порушення стосуються “Солідарності”, 353 – “Батьківщини”, 169 – “Самопомочі”, 131 – Гриценко, 122 – Ляшко. Це лідери”, – зазначив міністр.

Також Арсен Аваков проінформував, що у вівторок, 26 лютого, до парламенту буде внесений законопроект про посилення відповідальності за порушення під час виборів. 

МВС запускає онлайн-систему моніторингу порушень на виборах
МВС запускає онлайн-систему моніторингу порушень на виборах

“Ми розраховуємо, що парламентарі ухвалять новий законопроект. Це питання нового законодавства про зміни до відповідальності за порушення на виборах. Ідеться про те, щоб карати за серйозні порушення серйознішими строками. Ви знаєте, що не так давно жінка отримала 5 років ув’язнення за те, що купувала голоси на мысцевих виборах по 600 гривень. Зараз ми говоримо про те, що, якщо учасник такої схеми, то він отримуватиме від трьох до семи років у тюрмі, якщо йдеться про видачу нелегальних бюлетенів сторонній особі”, – сказав глава МВС.

Раніше Арсен Аваков заявив, що заступник глави фракції Блоку Петра Порошенка фігурує у провадженнях щодо порушення на виборах.

“Так, фігурує. Його називають організатором схем. Він — народний депутат, і стосовно нього слідчих дій проводити не можна. Але за фактом — так, у провадженнях фігурує. Тимошенко принесла величезну пачку документів. Там теж фігурує Березенко”, – пояснив міністр. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE