Politerno > Україна і світ > Суд відмовився продовжити запобіжний захід Мангеру

Суд відмовився продовжити запобіжний захід Мангеру

  • 4 Березня, 2019
  • 1120 Переглядів
  • Comments Off

Шевченківський райсуд Києва відмовив прокуратурі в продовженні запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру.

Таке рішення було прийнято сьогодні, повідомили LB.ua в суді.

Як відомо, Мангера заарештував Шевченківський райсуд Києва до 3 березня з правом внесення застави. Сума застави – 2 млн 497 тисяч гривень. Після внесення застави його відпустили з-під варти.

Крім цього, з Мангера зняли зобов’язання, передбачені ст. 194 КПК, зокрема – прибувати до слідчого, не виїжджати з населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає; здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон; носити електронний браслет.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Фігурантами злочину вважаються Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор) і Владислав Мангер (замовник).

Мангера підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27 (види співучасті), п.п. 4, 6, 11, 12 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, ініціатори спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?” вимагають, щоб президент Петро Порошенко звільнив з посади голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва через причетність до вбивства активістки.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE