Politerno > Україна і світ > Аваков звинуватив штаб Порошенка в підкупі виборців

Аваков звинуватив штаб Порошенка в підкупі виборців

  • 12 Березня, 2019
  • 1415 Переглядів
  • Comments Off

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що штаб провладного кандидата за допомогою адмінресурсу і за кошти бюджетної програми нібито намагається купити голоси пенсіонерів Києва, Київської області і ще одного регіону.

Про це він розповів в ефірі “Свободи слова” на ICTV, пише Інтерфакс-Україна.

“Я приведу приклад однієї кримінальної справи, яка розслідується в Василькові Київської області. Мова йде про підкуп голосів … Один зі штабів провладної команди наймає агітаторів, ті вибирають сто осіб, як правило, найбідніших, йдуть до них в квартири і запитують, чи готові вони підтримати кандидата і, якщо так, то пропонують допомогу. Зі ста осіб 30 говорить “так, ми готові”. Цих людей записують, йдуть до райради або соцзабез зі списком і кажуть керівнику райради, меру виділити цим людям по тисячі гривень. Використовуючи кошти програми “Турбота”, закладеної в бюджеті”, – заявив міністр.

За словами Авакова, після того, як адмінресурс був задіяний і гроші пенсіонеру були виплачені, надходить дзвінок зі штабу, той хто дзвонить цікавиться, чи отримала гроші людина. Як заявляє Аваков, на ствердну відповідь той, хто телефонує, просить стримати слово і при підтримці кандидата.

Глава МВС стверджує, що такі випадки мали місце в Київській області, Києві, Одесі та області і в Харківській області.

Говорячи про конкретне кримінальне провадженнz по ситуації в Василькові, міністр уточнив, що слідче управління нацполіціі направляє повістки 2 тисячам осіб, які опинилися всередині даної схеми в якості покупця, того, кого купують, або посередника.

Відповідаючи на питання про те, яка кількість кандидатів в президенти займається подібного роду виборчими сітками, міністр сказав: “У нас всього є звернення по чотирьом кандидатам. ДБР веде перевірку по Тимошенко, я в даному випадку сказав про те, що направлено в сторону команди Порошенка, у нас є звернення по Таруті і Гриценку – по одному”.

При цьому Аваков звернув увагу на те, що наявність звернення ще не означає, що дійсно має місце злочин.

Глава МВС знову нагадав про незаконність оплати роботи агітаторів в цілому.

Читайте також: Україні-Діві підходить Порошенко-Терези – на 8 березня агітатори БПП роздавали “любовний календар”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE