Politerno > Україна і світ > Зеленський говорив з західними дипломатами про Донбас і що чекає на бізнес в Україні (Відео)

Зеленський говорив з західними дипломатами про Донбас і що чекає на бізнес в Україні (Відео)

  • 7 Квітня, 2019
  • 1603 Переглядів
  • Comments Off

Кандидат в президенти Володимир Зеленський заявив, що не буде жертвувати територіями України в переговорах з главою Росії Володимиром Путіним по відновленню миру в країні.

В інтерв’ю телеканалу “Україна” Зеленський запевнив, що абсолютно готовий до переговорів з агресором, підкресливши, що територіальна цілісність держави є для нього ключовим моментом.

За словами Зеленського, з Росією “однозначно треба говорити”.

“Війна з Росією. Тому з РФ треба говорити. Мають бути переговори і дипломатичний формат перемовин з РФ у присутності представників Заходу”, – зазначив Зеленський.

На питання, чи готовий він до перемовин з Путіним, Зеленський без сумніву заявив “Так”.

“Так [готовий до переговорів]. Жертвувати територіями і людьми ми не будемо ніколи. Цілісність України повинна бути константою. Це не тільки в Конституції України, це в серці кожної нормальної людини, кожного громадянина. Я переконаний в цьому”, – сказав Зеленський.

Зеленський заявив, що у Європі багато хто хоче допомагати Україні.

“Усі розуміють, що зараз головна задача – не просто зупинити війну, а зробити перші кроки – припинити стрілянину. Для цього є Мінські угоди, треба продовжувати мінський процес. Але усі згодні – ці мінський формат треба реформувати”, – заявив Зеленський.

На вирішення питання щодо припинення вогню “ми не можемо дозволити собі якийсь довгий процес”, додав він. 

За його словами, також має бути розпочато “інформаційну війну, в якій ми маємо бути переможцями”.

“Маємо достукатися до кожного українця, що живе на окупованих територіях, не просто їм щось пообіцяти, а відновити стосунки. … Почати платити пенсії людям, які живуть там (на окупованих територіях – ред.), говорити їм, що вам запудрили мізки, що ми вас чекаємо, любимо, усіх переможемо, скоро стрілянина закінчиться, ви повернетеся у склад України, усі окуповані території”, – підкреслив кандидат.

Зеленський зазначив, що бізнес на Заході “чекає гарантій”, аби будувати подальші стосунки з Україною.

“Людям страшно, їхні фінанси не захищено, на бізнес тиснуть – усі можливі правоохоронні органи, які взагалі не мають цим займатися. У нашій програмі (кандидата у президенти – ред.) це є – усі ці функції правоохоронних органів, СБУ, ГПУ, МВС мають бути ліквідовані. Для цього необхідно створити окремий орган, який має займатися економічними злочинами”, – заявив Зеленський.

“Вони вважають, що з новим президентом у них з’явиться гарантія”, – зазначив Зеленський.

Як повідомлялось, кандидат у президенти України Володимир Зеленський подякував правоохоронцям за допомогу в проведенні “чесних і прозорих” виборів у першому турі.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE