Politerno > Україна і світ > Порошенко розповів про переговори з Меркель і Макроном

Порошенко розповів про переговори з Меркель і Макроном

  • 12 Квітня, 2019
  • 1201 Переглядів
  • Comments Off

Президенти Петро Порошенко провів переговори із лідерами Німеччини Ангелою Меркель і Франції Емманюелем Макроном щодо встановлення миру на Донбасі та звільнення заручників.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу “Інтер” у прямому включенні з Парижа.

“Я можу наголосити, що перше питання, яке піднімав на переговорах з лідерами Європи є встановлення миру. Миру були присвячені координація наших дій і ми отримали абсолютно чітке повідомлення, що одразу після мого переобрання у нас відкривається режим припинення вогню, який буде присвячений Великодню і будуть донесені сигнали до російської сторони про те, щоби це створило ті умови, щоб одразу після президентських виборів приступити до серйозних переговорів в нормандському форматі для забезпечення мирного процесу”, – розповів Порошенко.

Він додав, що говорив із європейськими лідерами про звільнення заручників.

“Мною було піднято питання звільнення заручників. З президентом Франції Емманюелем Макроном я окремо підняв питання нашого журналіста пана Сущенка. Ви знаєте, що він працював у Парижі, що перша леді Франції піклувалась про його долю. … Ми чітко скоординували і ці кроки. І в Берліні і в Парижі були дані відповідні доручення і ми рішуче починаємо підготовку до саміту Нормандського формату, де у порядок денний обов’язково будуть включені і ці питання”, – зазначив Порошенко.

Також, за його словами, Меркель і Макрон подякували йому “як президенту України за блискуче організований виборчий процес під час першого туру”.

Як повідомлялось, президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель закликали Росію до “великоднього перемир’я” на сході України з 18 квітня.

Також стало відомо, що кандидат у президенти Володимир Зеленський зустрівся із президентом Франції Емманелем Макроном та поділився враженнями стосовно проведених переговорів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE