Politerno > Україна і світ > Команда, яку не показали

Команда, яку не показали

  • 19 Квітня, 2019
  • 2221 Переглядів
  • Comments Off

Добра  новина полягає в тому, що багатьох, кого вчора представив Володимир Зеленський, ми не знаємо. Це насправді круто. Я без іронії. Майбутній президент не боїться експериментувати і відкритий до нового. Це саме той шанс для покоління, який проігнорував Петро Порошенко, оточивши себе лояльними і часто злодійкуватими людьми, які в кінцевому підсумку його підвели, а тепер ще й зрадять.

Погана новина в тому, що Володимир Зеленський знову показав форму замість суті. Давайте серйозно.

До виборів залишилося дві доби. І ми до цих пір не розуміємо, як і з ким майбутній глава держави збирається реалізовувати свої Конституційні повноваження.

Більшості українців абсолютно все одно, хто увійде в патронатну службу майбутнього президента і кого він призначить начальником шлагбаума своєї адміністрації. Мене цікавлять два дуже конкретні питання:

(1) Хто в команді нового президента буде відновлювати справедливість, садити колишніх і не допустить крадіжок нових?

(2) Як і з ким новий президент буде захищати наші кордони і безпеку?

Іншими словами, хто буде у Володимира Зеленського Генеральним прокурором, Головою Служби безпеки, Міністром оборони, і Міністром закордонних справ.

Чи буде Генеральний прокурор Володимира Зеленського продавати кримінальні справи, говорити нісенітниці з трибуни Верховної ради, відправляти своїх заступників до колишніх міністрів Януковича/Порошенка і прикидатися шлангом, коли йому вказують на очевидне злодійство і махінації.

Чи буде Глава Служби безпеки Володимира Зеленського носити президенту роздруківки незаконних прослуховувань, робити вигляд, що Віктор Медведчук – це казковий персонаж, а не кум Володимира Путіна, встановлювати стеження за журналістами та активістами, закривати очі на те, що департамент “К” – це зло .

Внесіть вже нарешті ясність і перестаньте вести себе в кращих традиціях раннього Дуремара. Якщо ці люди будуть зрозумілими і притомними, я не просто проголосую за них в парламенті, але й готовий надати їм будь-яке сприяння.

Мій досвід в політиці і в політичній журналістиці підказує, що прізвища ховаються в двох випадках: коли їх немає або коли вони настільки токсичні, що краще публіку ними не дратувати.

У випадку з Володимиром Зеленським та з урахуванням термінів і обставин, катастрофічні обидва варіанти. Це означає, що – або всіх обдурили і ніяких змін не буде; або зміни настануть, але радою їм буде невелика група нічим не обмежених осіб.

І тоді через зовсім короткий час вся ця світла команда, яку ми вчора побачили в ефірі, або розчарується, або голосно звільниться. І ось це буде по-справжньому трагедія. Тому що підніматися після розчарувань з кожним разом все важче.

Мустафа Найєм

Читайте також: Операція “Підсніжник Порошенка” або ставка олігархів. Чому генпрокурор Луценко відмовився йти у відставку

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE