Politerno > Україна і світ > “Будемо єдині для України!”: Тимошенко зворушливо звернулася до народу

“Будемо єдині для України!”: Тимошенко зворушливо звернулася до народу

  • 8 Травня, 2019
  • 2480 Переглядів
  • Comments Off

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко зворушливо звернулася до українців в День пам’яті та примирення і напередодні Дня перемоги.

Вона закликала громадян пам’ятати тих, хто здійснив подвиг в роки Другої світової війни, і не переставати дякувати тим, хто відстоює незалежність нашої країни зараз. Також на своїй сторінці у Facebook політик висловила надію на те, що український народ не буде роз’єднаний ніякими чварами.

“8 і 9 травня — особливі дні для України… День закінчення Другої світової війни в Європі, День перемоги, День пам’яті та примирення… Людині, за її природою, хочеться, щоб світ був зрозумілим і контрастним. Це — чорне, те — біле. Це — друг, то — ворог. Свої та чужі. Без відтінків. тому що так простіше. Але однозначних подій в нашій історії не так вже й багато. Занадто складні наші літописи, занадто рясно полита наша земля кров’ю. Всяке було. І брат на брата, і син на батька”, — із сумом зазначила Тимошенко.

“Не хотілося б сьогодні тільки про сумне і скорботне. Але пам’ятати треба. Пам’ятати про всіх, хто поклав своє життя за Україну — за її свободу, честь і гідність людини, за право бути господарем на власній землі. За перемогу цивілізованого світу над нацизмом. Пам’ятати для живих, для себе, для майбутнього. Для України і для українців сьогодні ключовою метою має стати примирення і єдність”, — підкреслила вона.

Політик додала, що можна вибрати кращого президента, написати кращу програму розвитку, але без єдності народ не може стати щасливим і успішним. Адже поки його сварять і ділять — він слабкий і вразливий. В єдності ж — його не здолати нікому.

“У нас є друзі і партнери. Але у нас є і вороги і недоброзичливці, їх чимало і вони не “згинуть, як роса на сонці”. У цих обставинах ми не маємо права ще й один одного хапати за волосся і доводити, хто з нас більше любить Україну. Тільки наша єдність здатна нас захистити”, — переконана Тимошенко.

Підсумовуючи, вона закликала співгромадян в ці дні пам’ятати і про всіх полеглих та низько вклонитися їх подвигу, а також подякувати тим, хто сьогодні героїчно захищає Батьківщину від ворога.

“Будемо єдині для України, для себе, для нашої неодмінної спільної перемоги! Світла пам’ять Героям. Слава Україні!” — написала лідер “Батьківщини”.

Читайте також: Тимошенко вимагає відставки міністра Реви та вибачень від уряду

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE