Politerno > Україна і світ > Українців, які отримають паспорти Росії, хочуть позбавити пенсії та допомоги

Українців, які отримають паспорти Росії, хочуть позбавити пенсії та допомоги

  • 8 Травня, 2019
  • 1464 Переглядів
  • Comments Off

Громадян України, які проживають на окупованій території Донбасу і отримають паспорти громадян РФ, хочуть позбавити українських пенсій та соцвиплат.

Про це повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз у Facebook.

“Ініційовано опрацювання пропозиції щодо внесення громадян, які отримали паспорти РФ в спосіб, що порушує міжнародне право та загрожує суверенітету нашої держави, до бази даних з подальшим позбавленням їх статусу бенефіціара щодо отримання соціальних виплат чи пенсій з боку України”, – наголосила Фріз.

Вона нагадала, що уряд ухвалив рішення про визнання недійсними паспортів, які видаються уповноваженими органами РФ після 28 квітня 2019 року.

Зокрема, мова йде про російські паспорти, видані у центрах у м. Новошахтинську та с. Покровське.

У свою чергу міністр із питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш повідомив, що Україна готує перелік чиновників РФ, причетних до видачі російських паспортів на Донбасі для запровадження санкцій.

“Ми знаємо зараз перелік осіб, які безпосередньо задіяні в незаконних діях із видачі паспортів українським громадянам і фактично тиску та примусу громадян до отримання таких документів. Ми готуємо зараз перелік таких посадових осіб РФ, до яких мають бути застосовані персональні санкції у взаємодії з міжнародними партнерами”, – цитує Черниша “Інтерфакс-Україна“.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

27 квітня Путін заявив, що в Москві думають над тим, щоб надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям.

Коментуючи цю ініціативу, Зеленський, зокрема, заявив: “Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних та корумпованих режимів. У першу чергу – росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше”.

Чинний президент Петро Порошенко заявив про необхідність захистити здобутки України за останні 5 років і розкритикував намір Володимира Зеленського надавати росіянам українське громадянство.

У МЗС заявили, що Україна не визнає нормативно-правові акти РФ, спрямовані на надання громадянам України російського громадянства. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE