Politerno > Україна і світ > Путін думає про роздачу громадянства РФ усім українцям

Путін думає про роздачу громадянства РФ усім українцям

  • 27 Квітня, 2019
  • 1355 Переглядів
  • Comments Off

В Москві думають над тим, щоб надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям.

Про це президент РФ Володимир Путін заявив на прес-конференції в Пекіні, передає “Інтерфакс“.

“Ми взагалі думаємо про те, щоб надавати в спрощеному порядку громадянам України наше громадянство” – заявив глава держави-агресора.

Крім того, президент Росї назвав “страшилками” твердження про те, що надання паспортів РФ жителям Донбасу дорого обійдеться російському бюджету.

“Що стосується обговорення цієї теми: я думаю, що в обговоренні цієї теми, перш за все, особливо з точки зору “страшилок” для російського бюджету, для наших бюджетників, ось ці “страшилки” вкидаються, безумовно, тими людьми або тими політичними силами, які не хочуть, щоб Росія якось підтримувала людей, які проживають на Донбасі”, – заявив він.

Президент РФ підкреслив, що рішення про громадянство не було спонтанним, і “не приймалося з кондачка”.

“Ми все прорахували. І кількість можливих претендентів на наші паспорти, і кількість пенсіонерів з цього числа. Це приблизно одна третина з того контингенту, який, як ми вважаємо, може претендувати на наше громадянство”, – відзначив Путін.

За його словами, витрати у зв’язку з наданням громадянства РФ жителям Донбасу можуть досягти 100 млрд рублів. Але це цифра не за рік, а за кілька наступних років.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Згідно з указом, розгляд заяв про прийняття до громадянства РФ жителів окупованого Донбасу здійснюється в термін до 3 місяців із дня подачі заяви та необхідного переліку документів.

Україна вже звернулася до Ради безпеки ООН у зв’язку з цим указом.

Рішення російського президента вже засудили США, а Рада безпеки ООН 25 квітня провела екстрене засідання і також негативно відреагувавши на рішення Путіна. Україна очікує від міжнародного співтовариства введення нових секторальних санкцій щодо російської держави.

У команді новообраного президента України Володимира Зеленського заявили, що видачею російських паспортів в ОРДЛО РФ визнала свою відповідальність як держави-окупанта.

Згодом стало відомо, що жителі окупованих територій Донбасу зможуть отримати російське громадянство без відмови від українського.

25 квітня у Євросоюзі назвали указ Путіна про паспортизацію жителів ОРДЛО ще одним посяганням РФ на суверенітет України.

26 квітня в обох палатах Конгресу США засудили рішення Кремля щодо спрощеної видачі російських паспортів українцям в ОРДЛО.

У це самий день депутати Європарламенту засудили дії РФ щодо указу про спрощення видачі російських паспортів громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Читайте також: Що стоїть за рішенням Путіна про видачу паспортів РФ жителям ОРДЛО

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE