Politerno > Україна і світ > Євросоюз назвав паспортний указ Путіна посяганням РФ на суверенітет України

Євросоюз назвав паспортний указ Путіна посяганням РФ на суверенітет України

  • 25 Квітня, 2019
  • 1188 Переглядів
  • Comments Off

У Євросоюзі назвали указ Путіна про паспортизацію жителів ОРДЛО ще одним посяганням РФ на суверенітет України.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться в оприлюдненій у четвер заяві речника ЄС.

“Терміни ухвалення такого рішення відразу після президентських виборів в Україні, які продемонстрували сильну прихильність України демократії і верховенству права, свідчать про намір Росії ще більше дестабілізувати Україну і загострити конфлікт”, – йдеться у заяві речника ЄС.

У Євросоюзі очікують, що Росія утримається від дій, що суперечать Мінським угодами, і не перешкоджатиме повній реінтеграції непідконтрольних українському уряду територій.

В Брюсселі наголосили, що усі сторони повинні повністю виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських угод. “Європейський Союз залишається твердим у підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України”, – заявили у ЄС.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Згідно з указом, розгляд заяв про прийняття до громадянства РФ жителів окупованого Донбасу здійснюється в термін до 3 місяців із дня подачі заяви та необхідного переліку документів.

Україна вже звернулася до Ради безпеки ООН у зв’язку з цим указом.

У команді новообраного президента України Володимира Зеленського заявили, що видачею російських паспортів в ОРДЛО РФ визнала свою відповідальність як держави-окупанта.

Згодом стало відомо, що жителі окупованих територій Донбасу зможуть отримати російське громадянство без відмови від українського.

Читайте також: Що стоїть за рішенням Путіна про видачу паспортів РФ жителям ОРДЛО

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE