Politerno > Україна і світ > Україна звернулася до Радбезу ООН через скандальний указ Путіна – реакція Клімкіна і Турчинова

Україна звернулася до Радбезу ООН через скандальний указ Путіна – реакція Клімкіна і Турчинова

  • 24 Квітня, 2019
  • 1391 Переглядів
  • Comments Off

Україна звернулася до Ради безпеки ООН у зв’язку з указом Путіна щодо спрощеної процедури видачі російських паспортів для жителів ОРДЛО.

Про це повідомим постійний представник України при організації Володимир Єльченко.

“За дорученням Порошенка вже звернулися до Ради Безпеки ООН. Цей зухвалий крок суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям!”, – повідомив у Twitter Єльченко.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає громадян на окупованих території сходу України не вступати у громадянство країни-агресора.

“Рішення РФ щодо видачі російських паспортів на окупованих українських територіях – це продовження агресії і втручання у наші внутрішні справи” – написав він у Twitter.

“Це новий “паспортний” етап окупації Донбасу”, – заявив Клімкін.

“Закликаю українських громадян на окупованих Росією територіях не приймати російські паспорти”, – наголосив голова МЗС.

“Росія позбавила вас сьогодення, а тепер зазіхає на ваше майбутнє”, – пояснив він.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, коментуючи указ президента РФ Володимира Путіна, заявив що спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей є свідомою ескалацією агресії проти України й тиском на її керівництво.

За словами Турчинова, видачею російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу “Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України”.

“Це пов‘язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати Збройні сили для захисту громадян РФ поза межами російської території”, – заявив секретар РНБО.

“Відповідь на це може бути тільки одна – зміцнення нашого оборонного потенціалу та відповідна міжнародна реакція на злочинні дії Кремля з посиленням санкційного тиску на країну агресора”, – наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE