Politerno > Україна і світ > Жителі ОРДЛО зможуть отримувати паспорти Росії без відмови від українських – МВС РФ

Жителі ОРДЛО зможуть отримувати паспорти Росії без відмови від українських – МВС РФ

  • 24 Квітня, 2019
  • 1235 Переглядів
  • Comments Off

Жителі окупованих територій Донбасу зможуть отримати російське громадянство без відмови від українського.

Про це повідомила прес-служба МВС РФ.

Зазначається, що указ президента РФ Володимира Путіна передбачає спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів ОРДЛО.

“Встановлений указом порядок звернення з відповідною заявою обумовлений специфікою ситуації, що склалася і важким становищем, в якому знаходяться громадяни України та особи без громадянства, які проживають на територіях “ДНР” і “ЛНР”. У тому числі мова йде про визнаних в Росії документах, виданих органами і організаціями, фактично діючими тільки на даних територіях”, – стверджують у російському МВС.

“Таким чином, зазначена категорія громадян має право звернутися із заявою про набуття громадянства Росії, не відмовляючись від українського громадянства”, – зазначають у російському відомстві.

Наразі “опрацьовуються механізми реалізації” указу Путіна.

У МВС планують, що прийом заяв буде здійснюватися через” уповноважених осіб” бойовиків ОРДЛО і розглядатися на території Ростовської області, “де для цього є всі необхідні умови, включно з  матеріально-технічними ресурсами і бланковою продукцією”.

Можливий термін розгляду заяви – до 3 місяців.

У МВС РФ заявили, що мешканці ОРДЛО зможуть отримати паспорти громадян РФ у Ростовській області.

Крім того, жителі ОРДЛО, яким нададуть громадянство РФ, зможуть отримати російський закордонний паспорт.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Згідно з указом, розгляд заяв про прийняття до громадянства РФ жителів окупованого Донбасу здійснюється в термін до 3 місяців із дня подачі заяви та необхідного переліку документів.

Україна вже звернулася до Ради безпеки ООН у зв’язку з цим указом.

У команді новообраного президента України Володимира Зеленського заявили, що видачею російських паспортів в ОРДЛО РФ визнала свою відповідальність як держави-окупанта.

Читайте також: Що стоїть за рішенням Путіна про видачу паспортів РФ жителям ОРДЛО

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE