Politerno > Україна і світ > Данилюк каже, що програма Зеленського на перші 100 днів майже готова

Данилюк каже, що програма Зеленського на перші 100 днів майже готова

  • 11 Травня, 2019
  • 1955 Переглядів
  • Comments Off

Програма переможця президентських виборів Володимира Зеленського на перші 100 днів готова на 95% і вона складається з “пріоритетів і шляхів реалізації”.

Про це в інтерв’ю “Лига.net” заявив радник Зеленського, екс-міністр фінансів Володимир Данилюк.

За словами Данилюка, команда Зеленського наразі займається “розробкою плану на перші 100 днів”, готовність якого він оцінює в 95%, і формуванням команди.

“У команді достатньо людей без досвіду втілення змін, вони вважають, що можна зробити дуже багато за дуже короткий час. … Програма 100 днів – це про пріоритети та шляхи реалізації. Наступний крок – відбір сильних людей за цими напрямками”, – зазначив він.

Серед “пріоритетів програми” Данилюк виділив боротьбу з корупцією, “наведення порядку у судовій системі”, реформу СБУ і створення Служби фінансових розслідувань, яка візьме на себе частину функцій СБУ та Нацполіціі.

“Потрібно також остаточно ліквідувати Податкову міліцію. У нас є план з перезапуску антикорупційних органів. Для цього буде потрібна низка законодавчих змін і, відповідно, рішень Верховної Ради”, – заявив Данилюк.

За його словами, в планах команди Зеленського – перезапуск набору і атестація суддів.

“Волюнтаристичне призначення суддів Верховного Суду президентом, який йде,  в останні дні своєї каденції, добропорядність яких викликала питання, – неприпустиме. Розрахунок такий, що новий президент буде зайнятий іншими питаннями. Але ми відстежуємо усі призначення, і одіозні рішення – переглянемо”, – зазначив Данилюк.

“Ми – свідки того, як колишній президент закладає новому міни, і це не лише кадрові призначення. Це також, наприклад, і скасування статті за незаконне збагачення, що створило напругу у взаємодії з МВФ і ЄС”, – додав він.

“Є ще багато новаторських ідей, наприклад, як буде працювати адміністрація президента. Й інші ініціативи. Але зараз ще невідповідний час їх розкривати”, – підсумував він.

Читайте також: “Навіщо розпускати працюючу Раду? А непрацюючу – просто необхідно” – команда Зеленського

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE