Politerno > Україна і світ > “Навіщо розпускати працюючу Раду? А непрацюючу – просто необхідно” – команда Зеленського

“Навіщо розпускати працюючу Раду? А непрацюючу – просто необхідно” – команда Зеленського

  • 11 Травня, 2019
  • 1328 Переглядів
  • Comments Off

Потрібно, щоб парламент “приймав важливі рішення”, а непрацюючу Раду необхідно розпустити.

Про це в інтерв’ю “Ліга.net” заявив радник Зеленського, екс-міністр фінансів Володимир Данилюк.

“Треба йти до Верховної Ради з кадровими призначеннями та пріоритетними законопроектами, вносити і наполягати – голосуйте! Президент Зеленський збирається так діяти. Не голосуєте? І далі … треба зробити так, щоб відмова депутата підтримати хорошу ініціативу мала для нього високу політичну ціну. Нехай пояснює своїм виборцям, чому він проти антикорупційних законів і оновлення кадрів”, – зазначив Данилюк.

За словами Данилюка, є кілька моделей роботи президента і Ради.

“Перший – шлях договірняків. Це те, чого Рада очікує, що ми прийдемо домовлятися-торгуватися. … Я упевнений в іншому підході. У Зеленського є … підтримка і довіра 73% виборців, і це єдине, на що він має спиратися у роботі з Радою”, – зазначив радник Зеленського.

“Нам потрібно, щоб приймалися важливі рішення. Навіщо розпускати працюючу Раду? А непрацюючу – просто необхідно”, – додав він.

На думку Данилюка, у разі відмови ВР працювати з президентом “можна зробити так, щоб їх низька довіра конвертувалося у програш на наступних виборах, і заручитися підтримкою громадськості, яка навчилася тиснути на владу”. 

Нагадаємо, у Раді зареєстровали вже п’ять постанов щодо дати проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

10 травня новообраний президент Володимир Зеленський звернувся до Верховної ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня.

За його словами, поки депутати переживають за свої мандати, Порошенко призначає суддів Верховного суду, робить активні перестановки у вищому командуванні армії та виконує інші функції.

Він порівняв чинного президента з туристом у єгипетському готелі, який “тягне рушники, тапочки і тягне усе підряд зі шведського столу”.

У відповідь на звернення Зеленського в АП заявили, що президент Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу і згоден на будь-яку дату інавгурації Володимира Зеленського.

В Порошенка зазначили, що до інавгурації він залишається чинним главою держави і виконує свої обов’язки відповідно до Конституції.

“Україна – це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади – це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах”, – повідомилив АП.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що дату інавгурації новообраного президента парламент призначить наступного пленарного тижня, з 14 травня.

Володимир Зеленський хотів би, щоб інавгурація відбулася вже 19 травня. У цей день відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.

Відомо, що на інавгурацію президента Володимира Зеленського з США прибуде делегація “найвищого рівня представництва”.

10 травня нардеп з фракції БПП Олександр Сугоняко зареєстрував у Верховній Раді постанову про проведення інавгурації Володимира Зеленського 1 червня.

Читайте також: Джуліані назвав Лещенка одним з тих, через кого не поїхав в Україну – нардеп відреагував (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE