Politerno > Україна і світ > Порошенко звільнив Філатова з посади заступника глави АП

Порошенко звільнив Філатова з посади заступника глави АП

  • 11 Травня, 2019
  • 1297 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко звільнив Олексія Філатова з посади заступника голови Адміністрації президента.

Відповідний указ опубліковано на президентському сайті 11 травня.

Про причини звільнення в документі не зазначено.

Інформація про відставку Філатова з’явилася в ЗМІ на початку квітня. Повідомлялося, що Філатова нібито звільнили у зв’язку з тим, що він не впорався з поставленими завданнями. За їхніми словами, указ про звільнення буде оприлюднений тільки 21 квітня. Це пов’язано з тим, “щоб не зупиняти запущені процеси й не сіяти паніку в оточенні президента”.

Тоді Адміністрація Президента спростувала звільнення Філатова.

Філатов прийшов до Адміністрації Президента 22 липня 2014 року. До цього очолював практику вирішення спорів у адвокатському об’єднанні «Василь Кисіль і Партнери», однієї з найбільших юридичних фірм України.

Одним із завдань Філатова в АП було законодавче забезпечення судової реформи. Він координував розроблення ухвалених парламентом в 2016-2018 роках змін до Конституції України з питань правосуддя, нових процесуальних кодексів, законів про судоустрій, про Конституційний Суд, про Вищу раду правосуддя, про Антикорупційний суд.

Нагадаємо, ГПУ повідомила про підозру Філатову у причетності до злочинів Курченка, але потім скасувала підозру.

Згодом прокурор Костянтин Кулик, який раніше повідомив про оголошення підозр оточенню президента Петра Порошенка, заявив, що ГПУ викликала його на допит.

Також він вважає, що президент Петро Порошенко, представники його адміністрації, нардепи БПП та керівництво ГПУ втручалися у розслідування справи стосовно Сергія Курченка та його спільників, бо там нібито фігурує оточення президента.

Водночас, речниця генпрокурора Лариса Сарган заявила, шо ГПУ не зареєструвала кримінальне провадження проти Кулика.

Як стало відомо 22 квітня, генінспекція ГПУ з’ясувала, що прокурор у справі олігарха Сергія Курченка Костянтин Кулик направив підозри з порушенням закону екс-голові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику глави АП Олексію Філатову та екс-очільниці Нацбанка Валерії Гонтаревій.

Наприкінці квітня Генпрокуратура викликала для вручення підозр і допиту екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова та екс-очільницю Нацбанка Валерію Гонтареву.

Екс-голова АП Борис Ложкін, заступник глави АП Олексій Філатов та екс-очільниця НБУ Валерія Гонтарева заявили, що не мають наміру реагувати на повістки про виклик на допит у Генпрокуратуру.

Крім того, правоохоронці продовжують розслідувати справу про незаконне збагачення Філатова, порушену минулого року НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE