Politerno > Україна і світ > Гонтарева, Філатов і Ложкін не підуть на допит у ГПУ

Гонтарева, Філатов і Ложкін не підуть на допит у ГПУ

  • 23 Квітня, 2019
  • 1346 Переглядів
  • Comments Off

Екс-голова АП Борис Ложкін, заступник глави АП Олексій Філатов та екс-очільниця НБУ Валерія Гонтарева не мають наміру реагувати на повістки про виклик на допит у Генпрокуратуру.

Про це вони повідомили у коментарі “Українській правді” і в соцмережі. 

“Я зараз перебуваю на роботі в АП. Випадки і порядок виклику особи повісткою дуже добре регламентовані КПК. Поки деякі слідчі займаються публікаціями різних матеріалів в інтернеті, тобто pr-активністю замість виконання вимог КПК, підстав реагувати на такі публікації немає”, – сказав Філатов у коментарі УП.

Гонтарева також натякнула, що не збирається приїжджати на зустріч з правоохоронцями з Лондона, де зараз живе і працює.

“Вони ж не раз літали до Коломойського до Швейцарії та Фірташа до Австрії, тож нехай прилітають до Лондона. Хочу зауважити одне – те, що я головний ворог Коломойського, він не приховував у всіх публічних інтерв’ю. Так що це знає не лише він, а й увесь світ”, – сказала екс-глава НБУ.

Подібну заяву від адвокатів Ложкіна оприлюднила 23 квітня на своїй сторінці у Facebook і прес-секретар бізнесмена Марія Попова.

“Усі юридично значимі дії в цій справі замінені інтерв’ю і прес-конференціями, а анонсовані в медіа виклики, повістки та інші документи нашому клієнтові направлені або вручені не були”, – йдеться в повідомленні.

Адвокати вважають, що поява імені Ложкіна в матеріалах розслідувань ГПУ і публічне оголошення йому про підозру “були задумані як приводи для медійних скандалів” і для залучення уваги ЗМІ “для вирішення політичних завдань”.

“У цивілізованій юридичній практиці публікація повісток в інтернеті, як і “повідомлення про підозру”, неможливе. Закон не передбачає виклику за допомогою публікації на сайті ГПУ”, – йдеться в заяві.

Відзначається, що за останні кілька тижнів адвокати Ложкіна подали в ГПУ більше 10 адвокатських запитів і клопотань щодо статусу їхнього клієнта у справі, а також про всі виклики його в ГПУ для участі в процесуальних діях.

“Слідчі ГПУ мали всі можливості для прямого спілкування, як з нами, так і з клієнтом. Однак всі наші звернення були проігноровані, відповідей, які хоч якось прояснюють ситуацію, ми так і не отримали”, – йдеться в заяві.

Відзначається, що “надуманість звинувачень” щодо Ложкіна “буде доведена”, а всім зафіксованим ними “численним порушенням” буде дана оцінка в установленому законом порядку.

Нагадаємо, ГПУ викликає для вручення підозр і допиту екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова та екс-очільницю Нацбанка Валерію Гонтареву.

Як відомо, прокурор Костянтин Кулик, який раніше повідомив про оголошення підозр оточенню президента Петра Порошенка, заявив, що ГПУ викликала його на допит.

Також він вважає, що президент Петро Порошенко, представники його адміністрації, нардепи БПП та керівництво ГПУ втручалися у розслідування справи стосовно Сергія Курченка та його спільників, бо там нібито фігурує оточення президента.

Як стало відомо 22 квітня, генінспекція ГПУ з’ясувала, що прокурор у справі олігарха Сергія Курченка Костянтин Кулик направив підозри з порушенням закону екс-голові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику глави АП Олексію Філатову та екс-очільниці Нацбанка Валерії Гонтаревій.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE