Politerno > Україна і світ > У новій справі проти Медведчука буде відпрацьовуватися причетність Порошенка і Гонтаревої, – Баканов

У новій справі проти Медведчука буде відпрацьовуватися причетність Порошенка і Гонтаревої, – Баканов

  • 8 Жовтня, 2021
  • 612 Переглядів
  • 0

У межах розслідування нової справи проти народного депутата з фракції ОПЗЖ Віктора Медведчука буде відпрацьовуватися причетність експрезидента України Петра Порошенка і ексглави Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Як передає Інтерфакс-Україна, про це повідомив глава СБУ Іван Баканов.

“У частині питання стосовно Петра Олексійовича та пані Гонтаревої. Складне питання насправді. Дійсно, станом на сьогодні ми не розголошуємо в інтересах слідства інших фігурантів. Водночас, з урахуванням того, що ми побачили, іншого варіанта, ніж опрацьовувати версію причетності пана Порошенка та пані Гонтаревої до цього процесу, просто немає”, – сказав Баканов.

Глава СБУ додав: “Якщо відповідні докази буде зібрано, ми вийдемо до вас на ще один брифінг і повідомимо про це суспільству”.

Своєю чергою генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що главу політради “ОПЗЖ” Віктора Медведчука не затримали у новій справі про державну зраду і фінансування тероризму, тому що це не передбачено законом.

“Правила абсолютно однакові для всіх. І так прописаний Кримінально-процесуальний кодекс. Є 208 стаття, коли можна затримувати. У цьому випадку у нас не було підстав для затримання особи. Не передбачено негайне затримання”, – сказала вона.

Венедіктова зазначила, що підозру Медведчук отримав не особисто, а поштою.

“Все, що не передбачено законом для прокурора, – злочин в прокурорській діяльності. А він же нікуди не дінеться, він під домашнім арештом. Я вам точно кажу, що він сьогодні вдома отримував від нас підозру, яку ми відправили поштою”, – сказала генпрокурор.

Як повідомлялося, Медведчуку пред’явлено підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв’язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014-го – на початку 2015 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE