Politerno > Україна і світ > ГПУ обміняла 1300 кв. м приміщень на квартиру площею 50 кв фірмі партнера Зеленського

ГПУ обміняла 1300 кв. м приміщень на квартиру площею 50 кв фірмі партнера Зеленського

  • 6 Листопада, 2021
  • 834 Переглядів
  • 0

ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора досліджує обставини щодо укладання Фірмою «Т.М.М.» мирової угоди з Генеральною прокуратурою України, внаслідок чого остання втратила майнові права та можливість їх повернення на нежитлові приміщення площею 1274,36 кв м у провулку Лабораторному, будинок. 7 у Печерському районі Києва. 

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м. Києва від 30 вересня, пишуть Наші гроші.

У ході розслідування встановлено, що ГПУ, КП з питань будівництва житлових будинків «Жилінвестбуд-УКБ» та Фірма “Т.М.М.” – ТОВ у 2005 році уклали договір №16/5 щодо участі у будівництві житлового будинку.

За цим договором ГПУ має отримати 15% житлових приміщень та 15% нежитлових приміщень (громадського призначення та паркінгу).

Надалі виникла суперечка щодо належності ГПУ 15% від загальної площі об’єкту, тому прокуратура у грудні 2017 року подала позов до Господарського суду м. Києва.

27.04.2018 до ГПУ надійшов лист-пропозиція щодо укладання мирової угоди.

07.05.2018 ГПУ та Фірма «Т.М.М.» підписали мирову угоду, згідно з якою остання визнала свої зобов’язання щодо передачі ГПУ площі нежитлових приміщень – замість передачі 1274, 36 кв. м (15%) нежитлових приміщень передані майнові права на квартиру площею 51,98 кв. м.

Внаслідок дій посадових осіб ГПУ у вигляді службової недбалості Генеральна прокуратура втратила майнові права та можливість їх повернення на нежитлові приміщення площею 1274, 36 кв м у провулку Лабораторному, 7 у Печерському районі міста Києва, що спричинило тяжкі наслідки, зазначає слідство.

У цьому кримінальному провадженні поки що про підозру жодній особі не повідомлялося.

Наразі у кримінальному провадженні призначено будівельну експертизу з метою встановлення збитків, проведення якої триває.

У ході розслідування було проведено низку слідчих дій, зокрема, отримано доступи до речей та документів Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві, ТОВ «Геос Девелопмент», Фірми «Т.М.М.», ТОВ «МЮК «Соломон»-Груп», КП з питань будівництва житлових будинків «Жилінвестбуд-УКБ»; з Департаменту матеріально-технічного забезпечення Офісу Генерального прокурора витребувано та долучено всі наявні документи щодо зазначеної забудови; допитано свідків.

30 вересня слідчий суддя Печерського райсуду м. Києва продовжив до 15 квітня 2022 року термін досудового розслідування кримінального провадження № 4202000000001975 від 15.10.2020.

Нагадаємо, у провулку Лабораторному, 7 у Києві збудовано житловий комплекс Alter Ego – 2 секції по 24 поверхи.

Власником Фірми “Т.М.М.” – ТОВ є кіпрська компані «ТММ Реал Естейт Девелопмент Паблік Лімітед». 94% у цій компанії контролює Лариса Чівуріна, дружина редактора шоу «Ліга сміху» та колишнього учасника КВК Андрія Чівуріна. Чівурін є співвласником деяких торгових марок разом із нинішнім президентом Володимиром Зеленським та братами Шефірами. Керівником фірми «Т.М.М.» Є Микола Толмачов.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE