Politerno > Україна і світ > Прокурор Кулик звинувачує Порошенка у втручанні в розслідування щодо його оточення

Прокурор Кулик звинувачує Порошенка у втручанні в розслідування щодо його оточення

  • 11 Квітня, 2019
  • 1850 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко, представники його адміністрації, нардепи БПП та керівництво ГПУ втручалися у розслідування справи стосовно Сергія Курченка та його спільників, бо там нібито фігурує оточення президента.

Про це повідомляє інформагентство “УНІАН“, де виведений з групи прокурорів у провадженні стосовно Сергія Курченка та його спільників Костянтин Кулик провів прес-конференцію, і зачитав свій рапорт генпрокурору Юрію Луценку.

Кулик стверджує, що йому стали відомі обставини, які свідчать про сприяння злочинній організації екс-президента Віктора Януковича, зокрема, особами від Адміністрації президента України та керівництва Генпрокуратури.

“За даним фактом мною складено рапорт на ім’я генерального прокурора України з необхідністю внесення відомостей до ЄРДР про початок розслідування у зв’язку з виявленими обставинами”, – сказав Кулик.

На прес-конференції прокурор заявив, що в розслідування злочинів олігарха Сергія Курченка нібито втручалися Петро Порошенко, представники Адміністрації президента, народні депутати від БПП Ігор Кононенко, Олександр Грановський, Валерій Давиденко, заступники генпрокурора Євген Єнін, Анжела Стрижевська та інші співробітники ГПУ.

На питання УП до генпрокурора Юрія Луценка про те, що він робитиме із рапортом Кулика, очільник ГПУ відповів, що “буду розглядати”.

Крім того, за даними УП нещодавно Кулик дав велике інтерв’ю американському каналу FoxNews, де розповів про факти начебто причетності оточення президента Порошенка до злочинних схем олігарха-втікача Сергія Курченка та втручання чинної влади у роботу правоохоронної системи.

Канал FoxNews у Штатах відомий своєю протрампівською риторикою. Вийти у світ інтерв’ю має до другого туру українських виборів.

Нагадаємо, напередодні ГПУ повідомила про завершення розслідування проти олігарха-втікача Сергія Курченка.

Водночас, інформаційне агентство “УНІАН” повідомило, що прокурор у цій справі Кулик висунув підозри, в тому числі, представникам оточення президента Петра Порошенка.

У Генпрокуратурі заперечили цю інформацію, заявивши, що ці повідомлення про підозру зробили з порушенням законодавства.

В Адміністрації президента заявили, що вважають ці повідомлення провокацією Коломойського.

Згодом прокурор Костянтин Кулик, який раніше повідомив про оголошення підозр оточенню президента Петра Порошенка, заявив, що ГПУ викликала його на допит.

Читайте також: Навіщо ГПУ оголосила нову “підозру” Злочевському і чи зіллє Луценко компромат на Порошенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE