Politerno > Україна і світ > Тимошенко дала пораду “новій команді” і розповіла про перспективи об’єднання (Відео)

Тимошенко дала пораду “новій команді” і розповіла про перспективи об’єднання (Відео)

  • 11 Квітня, 2019
  • 4467 Переглядів
  • Comments Off

Хто б не переміг на президентських виборах, Юлія Тимошенко та її команда готові, засукавши рукава, відповідально працювати заради майбутнього України та щастя її людей.

Про це лідер «Батьківщини» заявила під час 12 Київського безпекового форуму «Невтомна хвиля: Стратегічний вибір України та Заходу».

За словами політика, нині держава постала перед вибором: чи збережеться статус-кво кланово-олігархічного консенсусу, корупції, неефективності інституцій, чи ми зможемо все це поміняти, чи зможе політичне перезавантаження зробити українців щасливими, чи буде в державі справедливість.

Юлія Тимошенко порадила новій команді, яка може прийти до влади в результаті виборів президента, провести аудит майна і коштів, виведених з державної власності за минулі роки.

“Я вірю в те, що якщо президент зміниться, а це так виглядає, то ніхто не залишиться без відповідальності. І тому я раджу новому президенту розібратися з кожною молекулою і атомом, які в України забрали за п’ять років”, – заявила політик.

Вона підкреслила, що “із задоволенням допоможе” в проведенні такого аудиту, “тому що знає “ці місця, ці клондайки, як ніхто”.

“Якщо тільки ця влада буде передана мирно. А (якщо) по договорняку ніхто ні за що не відповідатиме, і ніхто нічого не відкриє суспільству, і не притягнуть до кримінальної відповідальності – це буде означати початок кінця вже нової влади”, – висловила думку Тимошенко.

Як би не завершилась президентська кампанія, нічого миттєво не зміниться, переконана голова партії. Саме тому, наголосила вона, завдання всіх відповідальних державних діячів країни та друзів України – допомогти здійснити всеосяжні зміни.

«Ми не маємо допустити, щоб залишився статус-кво корупційних змов. Ми всі мусимо довести, що це можливо змінити. Я і моя команда служитимемо цьому так, як тільки можемо. Для нас – це служіння Україні», – запевнила Юлія Тимошенко.

Для виконання цієї важкої роботи було створено фундаментальний документ –  Новий курс. Над стратегією розвитку держави працювали сотні фахівців, які мають знання та досвід у різних галузях.

«Цей документ був зроблений не під вибори, а для України. Якщо ми відповідальні політики, ми зобов’язані всі пропозиції, які ми маємо, зібрати та зробити Україну щасливою. Я в цьому бачу покликання нашої команди», – наголосила лідер «Батьківщини».

Окрім того, зауважила Юлія Тимошенко, майбутнє нашої держави залежатиме і від виконання країнами-гарантами Будапештського меморандуму міжнародних зобов’язань, взятих перед Україною в обмін на її відмову від ядерного потенціалу. І зміна президента – це вікно великих можливостей, щоб посилити переговорні процеси, зауважила вона.

«Питання України має бути поставлено в контексті світового прагнення до демілітаризації. Я вважаю, що без мирної цілісної України не може бути мирної та цілісної  Європи», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Політик підкреслила, що не підтримує жодного кандидата на пост президента України, які пройшли до другого туру виборів.

“На жаль, ніхто з кандидатів, які вийшли до другого туру, не зможуть протистояти тим викликам, проблемам, які зараз є перед Україною… Наша команда не підтримує жодного кандидата, люди сьогодні повинні визначитися так, як їм підказує серце”, – сказала вона журналістам у кулуарах форуму.

Говорячи про перспективи об’єднання, Тимошенко пояснила:

“Про які об’єднаннях може йти мова? Ми не об’єднуємося з особами – новими чи старими, з прізвищами. Наша робота навколо того, щоб був реалізований новий курс України, а це означає повну перебудову нашого життя на користь кожного, хто живе на нашій рідній землі. Навколо цього ми готові вести дискусії”.

 

Читайте також: Доступні кредити та єдиний податок дозволять селянам стати господарями на власній землі – Тимошенко (Фото)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE