Politerno > Україна і світ > ГПУ називає незаконними старі підозри команді Порошенка, але не пояснює нові

ГПУ називає незаконними старі підозри команді Порошенка, але не пояснює нові

  • 22 Квітня, 2019
  • 1245 Переглядів
  • Comments Off

Костянтин Кулик

Генінспекція ГПУ з’ясувала, що прокурор у справі олігарха Сергія Курченка Костянтин Кулик направив підозри з порушенням закону екс-голові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику глави АП Олексію Філатову та екс-очільниці Нацбанка Валерії Гонтаревій.

Про це повідомила речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у Facebook.

“Після проведення службового розслідування Генінспекцією ГПУ було встановлено, що підозри були направлені особам з порушенням законної процедури”, – написала вона.

За її словами, протягом кількох тижнів генпрокурор провів заслуховування по даній справі за участі всієї слідчо-прокурорської групи і наголосила, що ця група “діятиме виключно в руслі українського законодавства”.

Сарган додала, що “станом на 28 березня зазначені особи не вважалися підозрюваними в розумінні ст. 42 КПК“.

Водночас прес-секретар генпрокурора не пояснила, у якому статусі Ложкін, Гонтарева і Філатов перебувають наразі та чи планує прокуратура оголошувати їм підозри.

Нагадаємо, ГПУ викликає для вручення підозр і допиту екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова та екс-очільницю Нацбанка Валерію Гонтареву.

Як відомо, прокурор Костянтин Кулик, який раніше повідомив про оголошення підозр оточенню президента Петра Порошенка, заявив, що ГПУ викликала його на допит.

Також він вважає, що президент Петро Порошенко, представники його адміністрації, нардепи БПП та керівництво ГПУ втручалися у розслідування справи стосовно Сергія Курченка та його спільників, бо там нібито фігурує оточення президента.

Екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева назвала рішення суддів про неправомірність дій із націоналізації ПриватБанку і її виклик до ГПУ для вручення підозри в рамках “справи Курченка” спробою дискредитації досягнень у фінансовому секторі.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE