Politerno > Україна і світ > Заарештовано ексзаступника голови СБУ часів Євромайдану

Заарештовано ексзаступника голови СБУ часів Євромайдану

  • 17 Квітня, 2020
  • 1028 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд Києва заочно узяв під варту колишнього першого заступника голови СБУ, керівника Антитерористичного центру при СБУ, якого підозрюють незаконних у переслідуваннях учасників Євромайдану.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора

Дослівно: “За клопотанням прокурорів Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013 – 2014 роках, Офісу Генерального прокурора слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва застосував до колишнього першого заступника Голови СБУ – керівника Антитерористичного центру при СБУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”.

Експравоохоронця підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року.

Читайте також:
Переслідування учасників Майдану – це підготовка до можливого нового Майдану, – віце-спікер ВРУ

У зазначеному кримінальному провадженні розслідуються обставини організації Віктором Януковичем перевищення влади та службових повноважень колишнім керівництвом правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників в центральній частині м. Києва у лютому 2014 року.

Рішення суду про обрання запобіжного заходу дозволить прокурорам розпочати процедуру екстрадиції підозрюваного та дасть можливість застосування процедури спеціального досудового розслідування і заочного засудження, оскільки колишній посадовець переховується від слідства та суду за межами України і оголошений у розшук.

За даними ЗМІ, під час подій на Майдані Антитерористичний центр СБУ очолював Андрій Меркулов.

У березні 2015 року Генеральна прокуратура оголосила про підозру ексголові СБУ Ігорю Якименку та Меркулову. Їх звинуватили у штурмі Будинку профспілок та його підпалі, через що загинули люди.

Читайте також: Зеленський продав справи проти Майдану в обмін на голоси ОПЗЖ за “антипоправковий” закон – Бутусов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE