Politerno > Україна і світ > Зеленський продав справи проти Майдану в обмін на голоси ОПЗЖ за “антипоправковий” закон – Бутусов

Зеленський продав справи проти Майдану в обмін на голоси ОПЗЖ за “антипоправковий” закон – Бутусов

  • 16 Квітня, 2020
  • 1516 Переглядів
  • 0

В четвер, 16 квітня, на позачерговій сесії Верховної Ради, нардепи підтримали у другому читанні і в цілому законопроєкт про внесення змін до регламенту.

За проголосували 242 народних обранців. 

Проєкт закону №1043 про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури підтримали 204 нардепи від “Слуги народу”, 15 – від “Опозиційної платформи – За життя”, 13 – від групи “Довіра” та 10 позафракційних. 

Закон закріплює особливу процедуру розгляду у другому читанні законопроєктів із надмірною кількістю поправок, яка дозволить скоротити час розгляду поправок у залі.

У разі подання до другого читання законопроєкту пропозицій, поправок у кількості, що у 5 разів або більше перевищує кількість статей проєкту первинного законодавчого акту чи кількість пунктів проєкту про внесення змін до первинних законодавчих актів, але не менш як 500 пропозицій, поправок, такий законопроект може розглядатися за особливою процедурою. 

Виняток становитиме розгляд проекту кодексу чи законопроєкту за спеціальною процедурою.

Особлива процедура застосовується за пропозицією не менш як однієї третини (150) народних депутатів і за підтримки більшості (226 нардепів) від конституційного складу Верховної Ради, а також за умови надання народним депутатам порівняльної таблиці та супровідних документів до неї.

На застосування особливої процедури дається два дні: фракціям та групам – на подання головному комітету не більше п’яти пропозицій, поправок, не врахованих комітетом, на яких вони наполягають; позафракційним депутатам – на одну невраховану комітетом поправку.

Головний комітет також матиме два дні на узагальнення пропозицій і поправок – перед розглядом у пленарному режимі.

Головне юридичне управління ВР зауважило, що особлива процедура розгляду законопроектів у другому читанні дозволить приймати значні за обсягом законопроекти без постатейного обговорення і голосування, але може негативно впливати на якість закону і порушувати право законодавчої ініціативи.

За словами спікера Ради, зміни будуть діяти на період карантину плюс 30 днів.   

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.



Читайте також: Поправки Коломойського. Як в Раді “завис” законопроект, який від влади вимагає МВФ

Головний редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов так прокоментував прийняття даного закону (подаємо повний текст допису в Facеbook):

“За все треба платити. Володимир Зеленський продав справи проти Майдану в обмін на голоси і політичну підтримку Віктора Медведчука і проросійської партії. Сьогоднішнє голосування коаліції “слуг” з ОПЗЖ по законопроекту 1043, це, звичайно, узгоджений в Москві сценарій. І це сценарій проти України.

Зухвале порушення закону Генпрокуратурою і ДБР, повне порушення всіх висновків слідства, пряме політичне замовлення президента. І навіщо витрачати час на домовленості з Голосом і ЄС, якщо можна добрати у ОПЗЖ і отримати медійну підтримку для свого рейтингу? З Путіним Зеленському домовитися найлегше – легше, ніж з опозицією, легше, ніж з Коломойським, легше, ніж з МВФ. Прямий контракт – як на поставку електроенергії з РФ.

І ось вже не “мочать” Зеленського на каналах Медведчука, а навпаки, дають майданчик. Президент відвідує військове містечко, для показної турботи про армію, про яку він згадує тільки коли треба зробити фотосесію. Очевидно, Зеленський не розуміє, що даючи команди по Чорновол і по фальсифікації, він підриває зсередини не якусь політичну силу – він підриває державу в цілому. Тому що він у владі тільки завдяки Майдану. Раз Зеленський ставить Майдан поза законом – значить він ставить поза законом і самого себе. Раз головним радником Зеленського став Портнов – який написав Януковичу закони 16 січня, значить фінал політичної кар’єри Зеленського вже зрозумілий.

Росія руками ОПЗЖ готує політичний реванш на найближчих виборах в Україні, розігрується сценарій Придністров’я, коли війна використовується для довгострокової політичної дестабілізації. Кремлю важливо дискредитувати Майдан, скасувати люстрацію, припинити збройний опір, дискредитувати державу в цілому і мобілізувати проросійський електорат, вибити його у того ж Зеленського.

Президент країни не розуміє, що таке війна, і не віддає звіт, що розв’язавши справи проти Майдану і продовживши недороблені Януковичем, він перетворився на співучасника проросійського сценарію.

Зеленського відкине проукраїнський електорат за зраду, і проросійський електорат – через його слабкість і наявність пропутінської партії. Але шансів повернути проросійську владу в Україні ніяких немає. Президент може або стати лідером проекту сильної незалежної України, або стати її ворогом, або нікому не потрібним баластом …”.

Нагадаємо, в парламенті запропонували запровадити особливу процедуру розгляду законопроектів у другому читанні, якщо кількість поправок у 5 разів і більше перевищує кількість статей початкового проєкту закону.

Адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська підозрює, що справу проти Тетяни Чорновол використовують, щоб просунути позицію захисту Януковича про “майдан як державний переворот”.

 Читайте також: Торги продовжуються. Чим Зеленський розрахується з Коломойським за держбюджет

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE