Politerno > Україна і світ > Лерос показав звіт, через який могли звільнити Уманського

Лерос показав звіт, через який могли звільнити Уманського

  • 16 Квітня, 2020
  • 1093 Переглядів
  • 0

Нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос опублікував звіт, який розкриває факти організованої топ-корупції в Державній подотковій службі і який коштував посади ексміністру фінансів Ігоря Уманському.

Відповідний допис оприлюднено на Facebook-сторінці народного депутата.

“Згідно зі звітом, з червня в державній податковій службі почала діяти так звана “програма”, суть якої полягає в організованій топ чиновниками системі ухилення від сплати ПДВ великого бізнесу за відкати. Обсяги схемного ПДВ з 1 травня 2019 були 2 млрд грн, 3 млрд грн (01.08.2019 р), 4 млрд грн (01.01.2020 р), і до 5,5 млрд грн станом на 01.02.2020 року.

Всього за 8 місяців сумарні втрати державного бюджету могли скласти 25,5 млрд грн, згідно з цим документом.

Як приклад, викладаю частину звіту, де наведено дохід угруповання в 42 млн і 87 млн ​​грн за липень 2019 по львівській і донецькій областям відповідно. За період грудня 2019 року – не менше 259,8 млн грн.

Придивіться до проводок, інформацію правоохоронцям легко перевірити. У звіті видно, що діяльність ОЗУ носить чіткий і системний характер, має стрімку тенденцію до розростання, що може спричинити до ще більших втрат держави”, – написав Лерос.

Народний обранець написав заяву в НАБУ і висловив сподівання на ретельне розслідування, так як, за його словами, “масштаб корупції, зазначений в звіті, безпрецедентний”.

Читайте також: Чому Зеленський “здав” Уманського і чому антикризову програму мінфіну провалили

“Я прошу правоохоронні органи дати оцінку даним фактам, в звіті вказані конкретні фірми і наведені детальні приклади із зазначенням проводок за фіктивними операціями. Я проконсультувався з працівниками з податкової системи і мені підтвердили існування «програми» – системи вказаній у звіті, а також більшу частину інформації в звіті. Напередодні економічної катастрофи держава ганебно стоїть з простягнутою рукою, коли у нас всередині організована злочинна група осіб потрошать і так дірявий бюджет. Якщо це все підтвердиться, це вирок, звичайно … P.S. Єрмак коштує Україні дуже дорого.”,  – додав депутат.

Лерос додав, що виклав лише частина матеріалів.

 Читайте також: “Вони зливають Єрмака”: фігуранти “записів Лероса” кажуть, що заявили у НАБУ (Відео)


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE