Politerno > Україна і світ > “Вони зливають Єрмака”: фігуранти “записів Лероса” кажуть, що заявили у НАБУ (Відео)

“Вони зливають Єрмака”: фігуранти “записів Лероса” кажуть, що заявили у НАБУ (Відео)

  • 8 Квітня, 2020
  • 1233 Переглядів
  • 0

Фігуранти “записів Лероса” Дмитро Штанько і Сергій Шумський, які на так званих “плівках Єрмака” разом з братом очільника ОП Андрія Єрмака Денисом проводили співбесіди кандидатів на держпосади, дали велике інтерв’ю для проєкту Бігус.Інфо.

Дмитро Штанько і Сергій Шумський заявляють, що написали заяви в Національне антикорупційне бюро.

Чоловіки також повідомляють, що у неділю, 5 квітня, їх вже допитали в НАБУ.

“Ми написали заяви про скоєння злочину і допиталися з цього приводу,” – заявив Штанько.

За словами Штанька і Шумського, в їхніх заявах викладені “факти шахрайства та ознаки корупції” і стосуються вони Андрія та Дениса Єрмаків.

Дмитро Штанько заявляє, що загалом від людей, які претендували на якісь посади у державній владі, для Дениса Єрмака зібрали близько 100 тисяч доларів, а Андрію Єрмаку передали 10 тисяч доларів – це те що він чув особисто.

“До сотні тисяч доларів було передано Денису. Гроші передавалися Денису для того, щоб він – він не був посадовою особою – щоб він рухав проект. Чи була це неправомірна вигода – хай встановлюють слідчі.

Суму визначав Денис на око. Якщо людина хоче бути в команді, хоче бути призначеною і має проект,  вона має дати гроші, щоб підтвердити своє серйозне ставлення. А Денис далі звертається до Андрія. Принаймні перші рази так було. Денис доповідав йому при спілкуванні. Це було при мені, я це бачив, хто дзвонив. Йому не було сенсу скривати своє спілкування він навпаки все це підносив постійно, що я поспілкувався з братом, з Андрієм.

Судячи з риторики Дениса, перші 10 тисяч Андрій отримав. Це був перший кандидат, і я це чув особисто. Людина на Держгеокадастр. Я чув про це з розмови Дениса по телефону”, – зазначив Штанько. 

За його словами, мова йде про Олександра Луцького який нібито заплатив 10 тисяч доларів за те, щоб бути призначеним на голову Держгеокадастру.

Штанько каже, що особисто писав йому розписку. А чому Луцького не призначили, йому не зрозуміло.

Загалом, за словами фігурантів – Штанька і Сергія Шумського – ідею шукати людей у владу на початку літа 2019 року їм озвучив Денис, а йому нібито підкинув цю ідею брат Андрій, оскільки президентська програма “Ліфт” не працювала.

Гроші спершу нібито брали за проведення експертизи проектів, які подавали кандидати на посади. Штанько додав, що, за словами Дениса Єрмака, це коштувало від 150-900 тисяч гривень.

Потім гроші нібито стали брати уже за зустріч з Єрмаком.

Фігурант розповів, що вони знаходили людей, читали їхні резюме, з відібраними кандидатами проводив співбесіди Денис Єрмак. Якщо людина йому подобалась, то Єрмак нібито називав на око суму і цю суму кандидату потім озвучував Штанько.   

Якщо людина погоджувалась, то Штанько писав розписку, брав гроші і ніс їх Денису.

Фігуранти також розповіли, що вели розмови зокрема з екснардепом Володимиром Купчаком, який хотів очолити “Енергоатом”, але ніхто з тих людей, з ким вони контактували, не був призначений на посаду.

Штанько також під час інтерв’ю заперечував, що записи розмов вів саме він. За його словами, він не знає, звідки взялись ці відео. На що ведучий (Бігус) відреагував, стверджуючи, що це брехня, адже на записах добре видно, що прихована камера знаходиться саме на Штаньку.

Фігуранти плівок повідомили, що вони написали заяви про скоєння злочину, і 5 квітня їх вже допитали в НАБУ.

За словами Штанька і Шумського, в їхніх заявах викладені “факти шахрайства та ознаки корупції”, і стосуються вони Андрія та Дениса Єрмаків.

Нагадаємо, народний депутат від “Слуги народу” Гео Лерос заявив, що глава Офісу президента Єрмак збрехав, заявивши, що справи на Лероса “відкриті давно”.

Раніше він заявляв, що глава Офісу президента Андрій Єрмак хоче відвернути увагу від скандалу з записами його брата нібито викриттям у корупції депутата від “СН”.

Також нардеп стверджував, що глава Офісу Президента Андрій Єрмак “зомбував” його колег на засіданні малої фракції.

Читайте також: Скандально відомий брат Андрія Єрмака при Порошенку 4,5 років працював радником одного з керівників РНБО. Документ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE