Politerno > Україна і світ > Справою проти Чорновол просовують позицію захисту Януковича про “майдан як державний переворот” – Закревська

Справою проти Чорновол просовують позицію захисту Януковича про “майдан як державний переворот” – Закревська

  • 14 Квітня, 2020
  • 813 Переглядів
  • 0

Адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська підозрює, що справу проти Тетяни Чорновол використовують, щоб просунути позицію захисту Януковича про “майдан як державний переворот”.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська.

Відповідно до матеріалів кримінальних проваджень та встановленої хронології подій, розстріли на Майдані та прилеглих вулицях у м. Києві 18.02.2014 розпочалися після підпалу офісу “Партії регіонів”. https://dbr.gov.ua/news/zayava-schodo-spravi-chornovol-derzhavne-byuro-rozsliduvan-poza-politikoyu?fbclid=IwAR3YIUmxf7Jn2ftaWYKqC7qAj0GqF6IcsDtt1oZsI-Mn1JXdIKTA40H8qpc

Дуже цікаво ким саме (яким органом досудового розслідування, конкретним підрозділом, слідчою групою) і в яких кримінальних провадженнях таку цікаву хронологію встановлено. І хто ці провадження розслідував і коли. Бо взагалі-то до того, як неадвокат неянуковича небабіков не став першим заступником директора ДБР, це була позиція захисту Януковича. І саме таку “хронологіію подій” обстоювали його адвокати, обгрунтовуючи “державний переворот”. А об’єктивна картина геть інша… На момент подій на Липській вже почалося побиття протестувальників в Маріїнському парку, велась стрільба по протестувальникам з боку ВВ і Беркуту, використовувались нештатні спецзасоби, відірвані руки, розбиті голови, простріляні очі… Все це саме 18-го лютого, навіть якщо ми не берем попередні дати почалося раніше.

Цікава також позиція з приводу встановленої “хронології подій 18-го лютого” Управління у справах Майдану ДБР – того самого ,яке ЄДИНЕ із слідчих управлінь виведено з-під підпорядкування неадвоката Януковича Олександра Бабікова.
– Чи погоджуються вони з такою хронологією?
– Чи спростовують її?
– Хто окрім слідчих управління у справах Майдану в ДБР має в розпорядженні відповідні матеріали проваджень, щоб робити такі висновки і надавати таку інформацію пресс-службі?
Чекаємо разом із потерпілими публічну позицію з цього приводу.

Цікава позиція процесуальних керівників у справах Майдану з цього приводу?

Саме для цього потрібна була “Справа Чорновол”? Щоб просунути позицію захисту Яника про “майдан як державний переворот” на новий рівень і закріпити її на рівні конкретного вироку? Так пан, Бабіков?

Нагадаємо, ДБР спростувало слова екснардепки Тетяни Чорновол стосовно причин підпалу офісу “Партії регіонів” 18 лютого 2014 року і назвало маніпулятивними.

Як заявив в інтерв’ю Цензор.НЕТ колишній керівник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, загибель співробітника Партії регіонів Віталія Захарова не була умисним убивством. Він задихнувся від диму, коли був у будівлі, не маючи можливості її залишити. Тому, зокрема, умисне вбивство, яке інкримінують Тетяні Чорновол, є надуманим.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE