Politerno > Україна і світ > ДБР звинуватило Чорновол у маніпуляції фактами (Відео)

ДБР звинуватило Чорновол у маніпуляції фактами (Відео)

  • 11 Квітня, 2020
  • 758 Переглядів
  • 0

Слова екснардепки Тетяни Чорновол стосовно причин підпалу офісу “Партії регіонів” 18 лютого 2014 року є маніпулятивними.

Про це йдеться у телеграм-канал ДБР.

“Чорновол маніпулює думкою суспільства. Озвучену підозрюваною Чорновол Т.М. під час ефіру інформацію ДБР розцінює як вигадку та спробу уникнути кримінальної відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Тетяна Чорновол 10 квітня 2020 в ефірі одного з телеканалів заявила, що підпал офісу “Партії Регіонів” було здійснено після того, як відбулися вбивства в Маріїнському парку і на Кріпосному провулку активістів Майдану. За її словами, ціллю підпалу було відтягнути увагу “тітушек”.

При цьому Бюро наголошує, що слова Чорновол спростовуються доступною у відкритих джерелах хронологією подій.

Як зазначили в ДБР, підпал партійного офісу по вул. Липській у Києві відбувся 18 лютого 2014 року у проміжок часу між 11 та 12 годинами дня. А згідно повного списку вбитих під час Євромайдану, у якому вказані дата, час та місце їх смерті, вогнепальні поранення майданівці Володимир Кіщук, Ігор Сердюк та Сергій Шаповалов отримали 18 лютого 2014 року з 13:50 по 14:05 год. на перехресті вулиць Інститутської та Кріпосного провулку. Тоді як смерть Володимира Захарова, в умисному вбивстві якого підозрюється Чорновол, настала в цей день до 13:00 год.

У ДБР наголосили, що наведені факти свідчать про те, що станом на момент підпалу офісу “Партії Регіонів” з боку Чорновол у проміжок часу з 11 до 12 год. жодних вбивств на вул. Інститутській та Кріпосному провулку не було. Тому підозрювана не могла відволікати нікого від вчинення вбивств, зокрема способом підпалу офісу, унаслідок якого загинула людина.


Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру народному депутату України VIII скликання Чорновол за статтею 115 Кримінального кодексу України громадянці — народному депутату України VIII скликання через підпал партійного офісу у центрі Києва та смерть людини 18 лютого 2014 року, за часів Майдану. 

Депутат “Слуги народу” Гео Лерос заявив, що не розуміє, чому не сидять організатори вбивства Небесної Сотні, але при цьому хочуть посадити Тетяну Чорновол, і відчуває в тому, що відбувається “присмак поребрика”.

Анатолій Гриценко заявив, що не поважає Чорновол, але вважає підозру Тетяні Чорновол з боку ДБР реваншем, який не має нічого спільного з дотриманням закону.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE