Politerno > Україна і світ > Зміни у держбюджеті “віднімуть” у регіонів майже 11 млрд грн

Зміни у держбюджеті “віднімуть” у регіонів майже 11 млрд грн

  • 11 Квітня, 2020
  • 1131 Переглядів
  • 0

Бюджетний комітет Верховної Ради готує зміни до державного бюджету, згідно з якими надходження в регіони скоротяться на 10,7 мільярда гривень.

Про це повідомляє Telegram-канал Центру аналізу суспільних фінансів і публічного управління Київської школи економіки.

Такі зміни еквівалентні 44% від обсягу витрат, але це більше, ніж у попередній версії змін (проект закону № 3279), в ньому уряд пропонував скоротити фінансування місцевих бюджетів на 16,1 мільярдів (майже на 66%).

У списку витрат, які скоротять: субвенції на розвиток ОТГ; субвенції на розвиток системи екстреної медичної допомоги; стабілізаційну дотацію і компенсацію за програмою “Соціальна громада; 30% коштів у субвенції на розвиток опорних шкіл;

Залишається так званий “депутатський фонд” – субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів мажоритарників в обсязі 2.9 млрд.

Також зберігається Державний фонд регіонального розвитку. У минулій версії його пропонували повністю скоротити, тепер забирають частину коштів Фонду, яка ще не розподілена між регіонами (близько 2,6 мільярда).

 

Нагадаємо, Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що ухвалений напередодні у парламенті “антикризовий” законопроект №3275 призведе до втрати місцевими бюджетами 12,4 млрд грн, з яких столиця втратить 1,6 млрд грн.

Як заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на селекторній нараді щодо боротьби з поширенням коронавірусу за участю президента Володимира Зеленського, бюджет лікарні у Тернопільській області (Монастириська районна лікарня) збільшився на 400 мільйонів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE