Politerno > Україна і світ > У Харкові мітингували проти знесення намету волонтерів – Геращенко облаштує у ньому свою приймальню

У Харкові мітингували проти знесення намету волонтерів – Геращенко облаштує у ньому свою приймальню

  • 12 Травня, 2019
  • 1121 Переглядів
  • Comments Off

У центрі Харкова 12 травня відбувся мітинг проти знесення намету волонтерів для збору допомоги армії.

Акцію транслював “Інфоцентр Євро Харків”.

Як повідомляється на сторінці, невідомий чоловік приліпив на намет припис Департаменту територіального контролю Харківської міськради з вимогою демонтувати намет до 14 травня, після чого втік.

Опублікований на сайті міськради припис від 11 травня зобов’язує волонтерів протягом трьох днів демонтувати намет.

Згідно з документом, намет встановлено на землі комунальної власності без дозвільних документів.

“У випадку невиконання умов припису у встановлений строк, самовільно (незаконно) встановлений об’єкт за вказаною адресою… буде демонтовано на підставі рішення виконавчого комітету Харківської міської ради”, – йдеться у приписі.

Як повідомляє UA:Харків, учасники віче на захист намету “Все для перемоги” рушили ходою від майдану Свободи до будівлі Харківської мерії.

За даними речниці поліції Харківщини Оксани Калмикової, у ході взяли участь близько 600 людей.

У свою чергу нардеп від БПП Ірина Геращенко заявила, що має намір облаштувати свою громадську приймальню у наметі волонтерів у центрі Харкова для збору допомоги армії, який місцева влада вимагає демонтувати до 14 травня. 

“До мене звернулися харківські волонтери і активісти з пропозицію облаштувати у наметі, в якому 5 років збирали гуманітарку на фронт, мою депутатську громадську приймальню. Для мене це честь, дала згоду”, – заявила нардеп. 

Геращенко додала, що найближчим часом планує провести там особистий депутатський прийом. 

Раніше учасники віча, яке проводили на підтримку роботи волонтерського намету, встановили на ньому табличку з повідомленням, що намет є громадською приймальнею нардепа Ярослава Маркевича. 

Нагадаємо, 8 травня мер Харкова Геннадій Кернес закликав містян підтримати петицію про те, щоб прибрати з проспекту Свободи в місті намет зі збору допомоги українським військовим.

“На цей намет на пл. Свободи дивитися дійсно вже неможливо. Брудний, із якимись фрагментами снарядів, сам уже теж вибухав не один раз. Особисто я – за те, щоб його прибрати”, – написав Кернес.

Як повідомлялось, Кернес також закликав підтримати петицію про зворотне перейменування проспекту імені Петра Григоренка на проспект імені Маршала Жукова.

Голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович нагадав, що порушення закону про декомунізацію представником влади карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE