Politerno > Україна і світ > Військовий спосіб розв’язання питання Донбасу і Криму є – Апаршин

Військовий спосіб розв’язання питання Донбасу і Криму є – Апаршин

  • 12 Травня, 2019
  • 1254 Переглядів
  • Comments Off

Радник Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин заявив, що військовий спосіб розв’язання питань Донбасу і Криму існує, але він не пропонуватиме будь-кому проведення подібної операції ЗСУ. 

Про це він заявив в інтерв’ю Hromadske. 

“Завжди можна у військовий спосіб вирішити будь-яке питання. Питання друге — яка вартість цієї операції в людських втратах…. Я б не пішов (на це – ред.) ніколи, на сьогоднішній день, на те, щоб пропонувати будь-кому проведенням операції ЗСУ вирішити питання повернення території Донбасу та Криму. Ніколи”, – заявив Апаршин. 

За його словами, наразі можливості української армії, українського оборонно-промислового комплексу з можливостями збройних сил РФ “неспівставні”.

“Але є варіанти, є можливі пропозиції стосовно застосування ЗСУ, … і ми сьогодні дуже серйозно працюємо над цією темою. Можна зробити все можливе, щоб навіть при перевазі у силах та засобах для РФ подальше вторгнення на територію України мало дуже великі проблеми”, – додав він.

Апаршин також заявив, що коли у Зеленського “будуть питання, що робити з Полтораком (глава Міноборони Степан Полторак – ред.)”, він йому “точно порадить знайти нового кандидата на посаду міністра оборони”. 

Щодо Мінського формату радник Зеленського заявив, що наразі він “не працює”.

“Позиція залишається незмінною, але ж це позиція не президента Зеленського. Це позиція, яку я в разі необхідності буду йому пропонувати. …. Але сказати сьогодні, що ми від Мінського формату відмовляємося, буде некоректно по відношенню до наших партнерів”, – додав Апаршин. 

Він нагадав про заяву спецпредставника США по Україні Курта Волкера щодо необхідності вивести з Донбасу російські війська. 

“Після цього кордон з РФ має бути перекритий. Ким? Українською армією або миротворчими силами ООН. А далі вже підготовчий механізм до повернення туди українського права і вибори за українськими законами. … Без того, щоб там забезпечити безпеку, нічого вирішено не буде. Поки кордон не буде перекритий, все інше може бути розглянуто, але це не буде ефективним”, – зазначив радник Зеленського.

Нагадаємо, днями Іван Апаршин заявив, що на сьогоднішній день є можливість розпочати перевірку ефективності використання бюджетних коштів ДК “Укроборонпром”, які було передбачено на підготовку виробництв нових озброєнь.  У Зеленського готові допомогти уряду на безоплатній основі і чекають пропозиції від уряду.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE