Politerno > Україна і світ > Представники Зеленського підняли в Брюсселі питання щодо вільної торгівлі з ЄС, до Києва їде комісар

Представники Зеленського підняли в Брюсселі питання щодо вільної торгівлі з ЄС, до Києва їде комісар

  • 13 Травня, 2019
  • 1572 Переглядів
  • Comments Off

Європейський союз отримав від представників команди Володимира Зеленського сигнал про необхідність змін у торгівельній частині Угоди про асоціацію.

Про це розповів у Брюсселі європейський комісар з питань сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган, відповідаючи на запитання “Європейської правди“.

Ган наголосив, що Брюссель наразі не має чіткої певності у тому, якими є наміри команди Зеленського – це питання лише коротко обговорювалося 3 травня, під час візиту до Брюсселя представників Зе-команди Олександра Данилюка та Руслана Рябошапки.

“Коли в Брюсселі була невелика делегація (від Зеленського), вони піднімали це питання. У нас немає 100% певності у тому, що вони мали на увазі, але, на мою думку, до певної міри йшлося про квоти”, – пояснив комісар.

За словами Гана, під час його зустрічі із Зеленським новообраний президент України не піднімав це питання, однак у Брюсселі розраховують отримати детальнішу позицію вже наступного тижня.

“Комісар Мальмстрьом (відповідальна за питання торгівлі) буде в Києві наступного тижня, можливо це додасть ясності”, – пояснив він.

Нагадаємо, 3 травня у Брюсселі представники команди Зеленського представили програму щодо зовнішньої політики новообраного президента України Володимира Зеленського.

Єврокомісар Йоганнес Ган вперше після візиту в Україну детально прокоментував свої переговори із новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Він наголосив, що виходячи з усіх заяв Зеленського, то “підтримує європейський вектор”.

 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE