Politerno > Україна і світ > У США розглядають призначення в Україні замість посла Йованович тимчасового повіреного

У США розглядають призначення в Україні замість посла Йованович тимчасового повіреного

  • 18 Травня, 2019
  • 1016 Переглядів
  • Comments Off

Державний департамент США пропонує призначити в Україні замість посла Марі Йовапнович тимчасового повіреного.

Про це пише ZN.ua з посиланням на власні дипломатичні джерела.

У Білому домі “хотіли б зробити у Київ політичне призначення”, і за даними джерел, серед перших розглядалася кандидатура Рудольфа Джуліані.

“Але здійснити це у нинішніх умовах практично неможливо, оскільки політичний призначенець Трампа навряд чи пройде затвердження Конгресом. Тому незабаром в Київ буде призначений тимчасовий повірений, який, судячи з усього, буде керувати посольством мінімум рік, а то й до самих президентських виборів-2020”, – пише ЗМІ.

Видання стверджує, що найбільш ймовірне призначення на цю посаду Вільяма Тейлора, який працював послом у Києві в 2006-2009 роках.

“Йому Держдеп зробив пропозицію, над якою виконавчий віце-президент Інституту миру США ще думає”, – йдеться в матеріалі.

“Незабаром до Києва буде призначений тимчасовий повірений, який, судячи з усього, керуватиме посольством мінімум рік, а то і до самих президентських виборів-2020”, – пише ZN.ua.

Нагадаємо, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович завершить роботу на цій посаді 20 травня, хоча мала скласти повноваження у липні.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE