Politerno > Україна і світ > Луценко розповів про свою відставку

Луценко розповів про свою відставку

  • 28 Травня, 2019
  • 1432 Переглядів
  • Comments Off

Генпрокурор Юрій Луценко піде у відставку після парламентських виборів.

Про це він заявив в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV.

“Я вважаю, що треба поважати вибір українського народу, який обрав нового президента, але це не означає, що в один день всі мають піти у відставку, бо Конституція і закони України обумовлюють хто має піти у відставку, а хто дещо пізніше повинен прийняти відповідне рішення”, – висловив свою думку генпрокурор.

За його словами, він вже вирішив, що робитиме далі.

“Для себе таке рішення я прийняв, вважаю, що моє завдання разом із колегами з правоохоронних органів провести ще не тільки чесні президентські, але і чесні парламентські вибори, і після цього я піду у політику – не в списки будь-яких партій, а до людей, з якими буду працювати над своїм баченням розвитку України”, – розповів Луценко.

“Моє бачення у тому, щоби в країні цінували людей за справи, а не за слова, за конкретні вчинки, за вміння брати на себе відповідальність, тому я беру на себе відповідальність довести справу трьохрічного перебування в ГПУ на себе, потім повернуся туди, звідки прийшов, – до людей”, – зазначив генпрокурор.

За його словами, він не боїться втратити “будь-яку депутатську недоторканність”.

“Завжди вважав, що центр української політики знаходиться не під куполом Верховної ради, а на вулиці, там, де вона насправді слугує людям”, – сказав Луценко.

На уточнююче питання ведучого про дату відставки, Луценко відповів наступне:

“Вибори до парламенту відбудуться в 20-х числах липня, відповідно, новообраний парламент сформує свої керівні органи, складе коаліцію, обере уряд, і після цього прийме рішення про нового генерального прокурора”.

За його словами, однією з причин, чому він не подав у відставку до цього часу, є заяви від представників режиму Януковича  до правоохоронних органів, якi він назвав спробами реваншу.

Йдеться про заяву про вчинення держзради екс-президентом Порошенком та колишнім секретарем РНБО Турчиновим, яку до ГПУ подав народний депутат Нестор Шуфрич.

“Останні дні діячі минулого почали закидати нас десятками заяв про скоєння злочину. Одну із них я взяв із собою. Відомий пан Шуфрич приніс у ГПУ заяву про скоєння Турчиновим і Порошенком злочину.

За його заявою, вони посміли дати наказ військам стріляти у тих, хто окуповував нашу землю, а значить мають відповісти, як він вважає, по статті 111 Кримінального кодексу – це державна зрада”, – розповів Луценко.

“Це не про Турчинова і не про Порошенка. Це про тисячі убитих і сотні тисяч синів, які пройшли фронт. Це спроба переписати історію і зробити злочинцями тих, хто любить і боронить свою країну. І я буду залишатися тут, не дивлячись на те, що це не дуже популярна позиція, щоб ці заяви нічого не мали спільного із законом”, – сказав генпрокурор.

Читайте також: Прогинати хребта за посаду не буду. Луценко розповів про деталі розмови з Зеленським

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE