Politerno > Україна і світ > Прогинати хребта за посаду не буду. Луценко розповів про деталі розмови з Зеленським

Прогинати хребта за посаду не буду. Луценко розповів про деталі розмови з Зеленським

  • 24 Травня, 2019
  • 2265 Переглядів
  • Comments Off

Генпрокурор Юрій Луценко під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським говорив з ним про роботу ГПУ, основні завдання у боротьбі з корупцією та спілкувалися на інші теми.

Про це він сказав в інтерв’ю Liga.net.

“Це була зустріч, де я напівофіційно звітував про три роки в генпрокуратурі і що ще потрібно зробити. А також поговорили про основні завдання боротьби з корупцією, як перекрити головні її джерела – держсектор, митницю, рейдерство, афери із землею”, – відповів він на питання, про що вони говорили з Зеленським під час зустрічі.

Генпрокурор зазначив, що були й інші теми для обговорення.

При цьому він розповів, що у нього вже давно склалися нормальні стосунки з новим главою держави.

“Не хочу бути тим, хто знедавна голосно говорить про дружбу з Зеленським, але у нас склалися нормальні людські стосунки, ще коли я, як міністр внутрішніх справ, був потрібний на концертах “95 кварталу””, – сказав Луценко, додавши, що його запрошували приходити, щоб “не було лячно жартувати над вищими посадовцями”.

На питання, чи легалізувала його присутність високопосадовий гумор, він сказав, що спочатку так, а потім йому просто було цікаво.

“Мені не все подобається в останніх роках діяльності 95-го, але у нас нормальні людські стосунки. Зараз вони переходять вже у зовсім інший формат”, – додав очільник ГПУ.

Луценко зазначив, що не збирається “прогинати хребта” за будь-яку посаду, але і подавати у відставку через ультиматуми теж не буде.

“Будь-яка посада тимчасова, я за неї не прогинав і не буду прогинати хребта, ні в кого нічого просить не збираюся. Закон не передбачає можливості президенту зняти генпрокурора одноосібно. Якщо комусь хочеться негайно, то для цього є два способи: моя заява або недовіра в парламенті, яка тягне за собою відставку”, – сказав очільник ГПУ на питання про його можливу заяву про відставку.

“У відставку, звичайно, у свій час піду. Але не через ультиматуми. Хочу, щоби передача цих досягнень відбулася в законний, спокійний спосіб, бо будь-які революційні потрясіння, як правило, знищують розпочаті процеси і кримінальні провадження”, – сказав Луценко.

На уточнююче питання, чи порівнює він свою відставку з революцією, генпрокурора відповів, що скоріше, з контрреволюцією, оскільки  з відставкою керівника ГПУ важливі провадження часто “губляться”.

При цьому він наголосив, що не зустрічався з нардепами щодо голосування за його відставку і додав, що  про парламент знає “майже все” і наразі не бачить підстав говорити про недовіру.

“Але, як відомо, ВР може все. Якщо парламент ухвалить недовіру, то сприйму це нормально. Я поважаю цю інституцію, як орган, який балансує політичну систему країни”, – сказав Луценко.

За його словами, для політичної культури України спадкоємність влади є більш бажаною.

На питання, як на його бажання залишитись на посаді відреагував Порошенко, Луценко відповів, що це відповідає точці зору п’ятого президента.

Нагадаємо, після перемоги на виборах Володимир Зеленський особисто заявив, що генпрокурор Юрій Луценко повинен піти зі своєї посади. А на його місце, на думку соратників Зе, необхідно призначити антикорупціонера.  

У суботу 11 травня генпрокурор Юрій Луценко провів зустріч з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Народні депутати підготували дві постанови про висловлення недовіри генпрокурору Юрію Луценку і збирають підписи за його відставку.

20 громадських організацій подали заяви про включення генпрокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до Глобального акту Магнітського. Включення до акту передбачає запровадження персональних санкцій США. Активісти вимагають відставки і міжнародних санкцій щодо Луценка та Авакова 

Також ми повідомляли, що Сергій Льовочкі та біглий олігарх Дмитро Фірташ із симпатією ставляться до нового президента Володимира Зеленського.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE