Politerno > Україна і світ > Зеленський і Луценко протягом двох годин розмовляли в офісі “Кварталу 95” – ЗМІ

Зеленський і Луценко протягом двох годин розмовляли в офісі “Кварталу 95” – ЗМІ

  • 14 Травня, 2019
  • 1293 Переглядів
  • Comments Off

У суботу 11 травня генпрокурор Юрій Луценко провів зустріч з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Інформацію про цю зустріч редакції Bihus.info підтвердила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

“Офіційна зустріч на запрошення новообраного президента з генпрокурором”, – поінформувала Сарган.

Зустріч, яка, за словами Сарган, тривала дві години, відбувалася в офісі Зеленського та “Кварталу 95” в Києві на Білоруській і стосувалася нібито роботи правоохоронних органів, в тому числі – Генпрокуратури.

Уже в понеділок 13 травня прес-служба Окружного адміністративного суду Києва заявила, що Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за фактом можливого втручання в діяльність суддів вищими посадовими особами держави по рішенню щодо незаконності націоналізації Приватбанку.

Зокрема, судді просили розпочати досудове розслідування щодо діючого президента Петра Порошенка, міністра юстиції Павла Петренка і голови Нацбанку Якова Смолія.

Суддям не сподобалося, як посадовці коментували суддівське рішення про незаконність націоналізації Приватбанку на засіданні РНБО 18 квітня. Судді вважають це погрозою судовій системі. При цьому визнання незаконним рішення про націоналізацію банку – на руку олігарху Ігорю Коломойському, котрий не приховує свого бажання повернути контроль над банком, зазначає видання.

Нагадаємо, після перемоги на виборах Володимир Зеленський особисто заявив, що генпрокурор Юрій Луценко повинен піти зі своєї посади. А на його місце, на думку соратників Зе, необхідно призначити антикорупціонера.  

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE