Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” ініціює погодження із Зеленським створення коаліції і обрання технічного прем’єра

“Батьківщина” ініціює погодження із Зеленським створення коаліції і обрання технічного прем’єра

  • 14 Травня, 2019
  • 1746 Переглядів
  • Comments Off

Фракція «Батьківщини» закликає Верховну Раду до проведення консультацій щодо створення нової коаліції та формування нового уряду до парламентських виборів.

Про це в кулуарах Верховної Ради сказав перший заступник голови фракції Сергій Соболєв.

«Якщо відбудуться дострокові парламентські вибори, то Верховна Рада працюватиме близько 70 днів. А якщо вибори будуть чергові, то це понад 7 місяців! Питання – з яким урядом? З яким прем’єром?» – риторично запитав народний депутат.

Сергій Соболєв нагадав, що зараз у Верховній Раді де-факто відсутня коаліція, що «робить неможливою роботу парламенту для ухвалення рішень і законів».

Саме тому, на його переконання, необхідне формування нової коаліції та уряду, адже «хтось повинен взяти відповідальність на себе» за стан справ у країні в період до проведення парламентських виборів, формування нової коаліції та нового уряду.

«Ми виступили з ініціативою погодити із новообраним президентом створення коаліції, обрання технічного прем’єр-міністра на період до проведення нових виборів і приведення до присяги новообраного парламенту. Хаосу у владі не може бути», – наголосив представник «Батьківщини».

Нагадаємо, лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко у Верховній Раді заявила, що парламент має допомогти новообраному президенту Володимиру Зеленському творити зміни в країні, в іншому випадку нинішній склад парламенту не має права на життя.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE